Oudehaske 2 gaat onderuit in eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen

0 - 7

Staphorst 4

Groep 1 30

29 augustus 2020 12:00

Na een erg lange tijd geen wedstrijd meer gespeeld te hebben mag het tweede van VV Oudehaske dan eindelijk weer zijn kwaliteiten tonen in een wedstrijd! Het zal gaan optreden tegen het vierde van Staphorst voor een bekerwedstrijd in de poulefase.

12:00 zou het fluitsignaal moeten gaan klinken, nou ja, als de klok van onze scheidsrechter Feike het doet tenminste. Gelukkig kon er met Jappie die in de dug-out zat van horloge geruild worden en kon de pot dan van start gaan. Kan gebeuren, onze scheidsrechter heeft natuurlijk ook een lange tijd niet meer gefloten. Ook zaten in de dug-out (uiteraard op anderhalve meter!) de vaste staf met Rudi en Sjaak.

De opstelling was als volgt:
In de goal begon: Egbert, die op huurbasis is na een zieke Sven
In de verdediging begonnen: Emiel, Jurjan, Jasper en Nick
Middenveld: Bowe, Klaas en Arno
En de aanvallers Imme, René en Kevin.

Als wissel hadden we Henk-Jan die als grensrechter mocht uitkomen in de eerste helft, Ralf en de nieuwelingen uit de JO19 die vandaag hun debuut in het tweede zullen gaan maken: Alexander en Erik.

De scheidsrechter gaf het fluitsignaal en we gingen van start. Gelijk hadden we door dat er door de ervaren spelers van Staphorst op de juiste manier druk werd gezet waardoor al snel de verdediging getest ging worden. Natuurlijk moeten die er ook weer even inkomen en al na enkele minuten werd het door een miscommunicatie 0-1. Niet erg, de kop weer omhoog en er voor gaan. Helaas bleven de rappe en fitte spelers van Staphorst zo doorgaan en konden van erg veel lange ballen die over de verdediging vielen er zelfs 0-2 en 0-3 van maken... Sjaak moest ingrijpen en stuurde Jurjan en Imme naar het middenveld, waarbij Klaas in het hart van de verdediging kwam te spelen. Toch bleef het voor Oudehaske in de eerste helft enkel bij een paar gevaarlijke corners en vieze regenbuien. Vervolgens maakt Staphorst voor rust ook nog eens de 0-4...

In de rust werd de opstelling weer aangepast. De helaas naar Lemmer vertrekkende Nick en Bowe moesten vervangen worden, hier kwamen Henk-Jan en Alexander voor in de plek. Jasper moest zijn plek afstaan aan Erik en de nog net niet helemaal topfitte René werd vervangen door Ralf. U had hem misschien al gemist maar ook Bernard was vanaf de tweede helft nog van de partij na een huisbezichtiging!

En zo begon de tweede helft waar het in het begin al wat de goede kant op begon te lijken werd het toch na 10 minuten via een corner 0-5. Na 2 ontzettend grote kansen voor Imme en Jurjan om de schade nog iets te beperken werden ook de 0-6 en 0-7 ingeschoten. We kwamen helaas niet verder dan het houtwerk en moesten we het verlies accepteren. Een bekerwedstrijd om snel te vergeten in ieder geval. Maar snel douchen in 2 aparte kleedkamers en er maar vanuit gaan dat de derde helft beter gespeeld gaat worden ;-). We gaan ons richten op een uitwedstrijd aankomende zaterdag tegen ‘de boys’ uit Heerenveen en ons best doen om hier de 3 punten mee te nemen!

De pen geef ik door aan Imme Schiere die voor de wedstrijd Heerenveense Boys 4 - VV Oudehaske 2 (om 14:30) een mooi stukje zal schrijven!