Privacyverklaring

PRIVACYVERKLARING

 

VV Oudehaske is een voetbalvereniging in Oudehaske met een sportaccommodatie op het adres Jousterweg 140A, 8465 PN Oudehaske. Nummer KvK: 40000607.

Als vereniging verwerken wij persoonsgegevens van de leden en vrijwilligers. Wij gaan uiterst zorgvuldig met deze gegevens om en houden ons aan de eisen van de Privacywet, die op 25 mei 2018 is ingegaan. Deze verklaring is opgesteld om je te informeren over welke gegevens wij verwerken en wat wij ermee doen.

 

WELKE GEVEVENS VERWERKEN WIJ

Wij bewaren en gebruiken alle gegevens die je hebt opgegeven bij je inschrijving via het inschrijvingsformulier. Op het inschrijfformulier op onze website kan je altijd zien welke gegevens we opvragen en bewaren.

 

WAT DOEN WIJ MET JOUW GEGEVENS?

Leden van VV Oudehaske

Uiteraard moeten wij je gegevens gebruiken voor onze ledenadministratie en om de contributie te kunnen incasseren. Wij gebruiken hiervoor het programma Sportlink. Verder worden de gegevens gebruikt om je in te kunnen delen in het juiste team. Je naam en contactgegevens worden in een teamlijst doorgegeven aan de leider/trainer van je team. Deze gegevens worden gebruikt om je te informeren over wedstrijden, trainingen, afgelastingen enzovoort. Ook zijn de contactgegevens van belang in geval van een (nood)situatie tijdens een training of wedstrijd waardoor contact met ouder(s)/verzorger(s) nodig is. De trainer/leider kan een e-mailgroep en/of team-app aanmaken met je gegevens om iedereen zo efficiënt mogelijk te informeren/bereiken. Je naam en foto kunnen op de teamsite van VV Oudehaske geplaatst worden. Verder wordt je e-mailadres gebruikt voor het sturen van uitnodigingen of vereniging gerelateerde mededelingen vanuit de club. Wij delen je persoonsgegevens niet voor commerciële doeleinden.

Vrijwilligers van VV Oudehaske

Ben je vrijwilliger bij VV Oudehaske? Of heb je aangegeven vrijwilliger te willen worden? Dan komen je contactgegevens (naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer) op de vrijwilligerslijst te staan. Zo kunnen wij je informeren, benaderen voor vrijwilligersfuncties en uitnodigen voor vrijwilligersavonden. Als je een vrijwilligersfunctie uitoefent in het bestuur of een commissie dan kom je met je naam, foto (indien beschikbaar en akkoord voor gegeven) en (club)contactgegevens op de website te staan. Wij delen je persoonsgegevens niet voor commerciële doeleinden.

Vrienden van VV Oudehaske

Wij gebruiken je gegevens om de bijdrage te kunnen incasseren. Verder wordt je emailadres gebruikt voor het sturen van uitnodigingen of vereniging gerelateerde mededelingen vanuit de club. Wij delen je persoonsgegevens niet voor commerciële doeleinden.

KNVB

VV Oudehaske is verplicht haar spelende leden in Sportlink te registreren als bondslid. Deze gegevens worden via Sportlink doorgegeven aan de KNVB voor de bondsledenadministratie van de KNVB. De KNVB gebruikt deze gegevens voor controle van de teams, dat de juiste spelers in de juiste teams zitten etc. Daarnaast kan de KNVB deze gegevens gebruiken voor tuchtzaken indien gedragsregels niet zijn nagekomen.

SPORTLINK

Sportlink verwerkt jouw gegevens als bewerker in opdracht van de KNVB of VV Oudehaske. In het kader van deze verwerkingen waarborgt en respecteert Sportlink jouw privacy, onder andere door naleving van de Wet bescherming persoonsgegevens en van toepassing zijnde gedragscodes.

Privacy niveaus binnen Sportlink

Een privacy niveau is persoonlijk. Het privacy niveau bepaalt welke van jouw persoonsgegevens met anderen gedeeld worden. Elk individu heeft een eigen persoonlijk privacy niveau. Als je als lid bij VV Oudehaske wordt ingeschreven, staat je privacy niveau automatisch op afgeschermd. Via de app voetbal.nl of de KNVB Wedstrijdzaken app kan je het niveau zelf aanpassen. Er is keuze uit drie niveaus: afgeschermd, normaal en beperkt.

  • Afgeschermd. Met dit privacy niveau worden personen als afgeschermd getoond. Personen kunnen niet worden gevonden bij zoekopdrachten. Uitzondering op deze situatie is de ondersteuning van officiële processen als het Digitaal Wedstrijdformulier. Persoonsgegevens die nodig zijn om iemand tijdens het proces te legitimeren worden zijn beschikbaar voor de gebruiker.
  • Normaal. Met dit privacy niveau worden alle persoonsgegevens van een persoon beschikbaar gesteld aan anderen.
  • Beperkt. Met dit privacy niveau maken personen zich in de app bekend aan anderen. Personen kunnen worden gezocht en gevonden. Van deze personen is geen foto beschikbaar voor anderen.

 

FOTO’S

Teamfoto en digitale spelerspas

Van ieder lid wordt een team- en een spelersfoto gemaakt voor de teamsite. Deze foto’s worden verder niet gebruikt of doorgegeven aan derden. Vanaf JO13 moeten de spelers een digitale spelerspas hebben. Spelers moeten hiervoor zelf een account aanmaken via de gratis app voetbal.nl en een pasfoto uploaden. Deze pasfoto komt dan op je digitale spelerspas te staan. VV Oudehaske gebruikt deze foto’s niet en beheert deze foto’s ook niet. Spelers kunnen hun account zelf via de app voetbal.nl aanpassen.

Foto’s voor wedstrijdverslaggeving

Regelmatig worden er voor wedstrijdverslaggeving op ons sportcomplex foto’s gemaakt en worden er foto’s op de website geplaatst. Hier worden geen persoonsgegevens bij vermeld. Binnen de AVG valt dit onder gerechtvaardigd belang. Wij gaan er vanuit dat leden en overige bezoekers van ons sportcomplex hier van op de hoogte zijn en zich er bewust van zijn dat er foto’s gemaakt worden. Er kan bij het bestuur worden verzocht om specifieke foto’s waarop een lid of bezoeker staat te verwijderen. Stuur dit verzoek naar secretaris@vvoudehaske.nl.

Foto’s gemaakt door derden

Andere foto’s, gemaakt op ons sportpark door derden, kunnen door ouders, vrijwilligers, supporters enzovoort op social media geplaatst worden. Als vereniging kunnen wij dit niet voorkomen en zijn wij hiervoor niet aansprakelijk.

 

WAT ZIJN JOUW RECHTEN?

Je hebt altijd het recht ons te verzoeken inzage te verlenen in jouw persoonsgegevens en/of deze te verbeteren, aan te vullen, te verwijderen of af te schermen. Stuur dit verzoek naar: secretaris@vvoudehaske.nl. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan moet dit verzoek gedaan worden door de ouder(s)/wettelijk vertegenwoordiger(s). De reactie wordt dan ook naar hem/haar gestuurd.

 

BEVEILIGEN EN BEWAREN

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om je persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zodra je je uitschrijft als lid worden je persoonsgegevens uiterlijk een jaar na afmelden verwijderd. Op het afmeldformulier geef je aan of wij gegevens mogen bewaren voor reünies, jubilea en andere vereniging gerelateerde activiteiten waarbij oud-leden uitgenodigd worden. Uiteraard kan je zelf altijd alsnog een verzoek om verwijdering doen. Bij de financiële administratie houden wij ons aan de (wettelijke) bewaarplicht van 7 jaar.

 

DOWNLOADEN

Je kunt de privacyverklaring natuurlijk ook download, daarvoor klik je op de volgende link: Privacyverklaring

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!