Seizoensupdate van de Hoske 4 - deel 3

17 april 2023 20:45

Het is alweer even geleden dat er geluiden kwamen uit de richting van de Hoske 4 dus bij deze even een kleine bescheiden update over hoe het nu gaat in het slot van kasteelheer Oane. Het vorige verslag eindigde met het gegeven dat er een teamuitje zat aan te komen en deze was zeer geslaagd. Na een rijkelijk buffet van Marco’s eetcafe zijn we met de bende van ellende naar Heerenveen gegaan waar de nodige sapjes zijn genuttigd in cafe het Houtje, binnenkort te bewonderen op de nieuwe inloopshirts maar hierover later meer.

Wat er verder allemaal die avond/nacht gebeurde dat laten we maar even in het midden maar ik kan u verzekeren dat een aantal het heel erg gezellig hebben gehad…. Tijdens de winterstop is er even 3 weken niet getraind op de hosker velden zodat iedereen weer fris en fruitig aan de 2e seizoenshelft zou kunnen gaan starten. Omdat mijn geheugen me steeds vaker in de steek laat kan het zijn dat de wedstrijddetails niet geheel kloppend zijn, mijn excuses hiervoor.

Speelronde 10: Thuiswedstrijd tegen Delfstrahuizen, een jong en fris team met oogstrelend voetbal.. iets waar de hosker mannen geen raad mee wisten, eindstand een terechte 0-4

Speelronde 11: Uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys, deze werd afgelast en ingehaald op Zaterdag 4 maart. Een wedstrijd die in 1-1 eindigde, denk ergens wel terecht. De 0-1 werd gemaakt door, wie anders, Harmen en daarmee gingen we richting de thee. In de 2e helft werden er 2 strafschoppen gegeven, de Boys wisten deze wel te benutten, onze mooiboy met lange donkere krullen (zal verder geen naam noemen) wist deze vakkundig te missen.

Speelronde 12: Uitwedstrijd tegen Oudega, locatie Oudehaske. In samenspraak met de tegenstander, was volgens mij zelfs hun idee, werd deze wedstrijd op ons mooie sportpark gespeeld. Een sympathieke tegenstander met niet veel kwaliteiten op het veld maar wel buiten het veld welke door hun werd beweerd dat ze de 3e helft zeker zouden winnen. Helaas wisten hun niet dat dit de avond van het teamuitje was en ze deze ook zeker verloren hebben. Eindstand 0-7 Winst voor de ridders van het 4e, doelpuntenmakers: 1x de witte condor (ook wel pontus genoemd, of is het toch Oord) 1x Quartel, 2x Batou en 3x Harrie.

Speelronde 13: Thuiswedstrijd tegen Nieuweschoot. 0-4 winst voor de Rood-witten, tegenstander een maatje te groot.. knappe partij gespeeld verder voor zover ik weet.

Speelronde 14: Thuiswedstrijd tegen Oudega, Locatie Oudega. Met de wetenschap van de laatste wedstrijd voor de winterstop leek dit wederom een eitje te gaan worden en deden we weer iets waar we heel goed in zijn, onszelf overschatten gecombineerd met de tegenstander onderschatten. Uiteindelijk wel een 4-1 Winstpartij maar allerminst gemakkelijk. Doelpuntenmakers: 1x Moffel, 1x Quartel, 1x Hindriks, 1x Batou. Nu denkt u vast, deed Harmen dan niet mee.. jazeker wel alleen verkeerde hij in een (Zelfbenoemde) vormcrisis

Speelronde 15: Uitwedstrijd CVVO. De heren uit de Lemmer hebben nog geen puntverlies geleden en ook deze wedstrijd ging dit niet gebeuren maarrrrr ook door hun toegegeven hadden de Hosker knapen wel een punt verdiend deze wedstrijd. Helaas gebeurde dit niet en ging de wedstrijd met 3-1 verloren. Doelpuntenmaker: 1x Harrie (einde vormcrisis)

Speelronde 16 (volgens mij inhaalspeelronde 8) : Thuiswedstrijd tegen Joure. Wederom het verhaal overschatting icm onderschatting wat resulteerde in een moeizame 2-1 overwinning tegen een dapper strijdend Joure 8. Doelpuntenmakers 1x Quartel, 1x Meester

Speelronde 17: Thuiswedstrijd tegen EBC. Na een dramatische 1e helft waarbij het 33 minuten duurde voordat de 1-0 viel door een prima kopdoelpunt van Tilma werd er in de 2e helft even flink gas gegeven na een donderspeech in de rust van coach Oosterman. Met oogstrelende combinaties en voetbal, een debuterende Ruben Hollander en een aantal fraaie doelpunten mocht EBC van geluk spreken dat het uiteindelijk slechts 9-0 werd die middag. Doelpuntenmakers: 2x Tilma, 2x Batou, 2x Quartel, 3x Harrie

Speelronde 18 (inhaalwedstrijd van Speelronde 6): Uitwedstrijd tegen Scharnegoutum. Op een veld met de kleinste afmetingen die een veld mag hebben en welgeteld 24 grassprieten werd er op een druilerige herfstdag eind maart afgetrapt in Scharnegoutum. Na een 2-0 ruststand waar het eigenlijk al 2-7 had moeten staan werd er uiteindelijk nog een 2-2 uit het vuur gesleept, een terechte 2-2. Doelpuntenmakers: 1x Quartel, 1x Remko.

Speelronde 19: Thuiswedstrijd tegen Heeg 3. Deze wedstrijd konden we de eerste helft nog aardig meekomen en gingen we (volgens mij) richting de thee met een 1-2 achterstand. Tijdens de rust werden er duidelijke afspraken gemaakt dat we scherp zouden starten en er vol op zouden klappen. Moffel ging met een gerust hart even snel douchen met de wetenschap dat als hij buiten zou komen het in ieder geval 2-2 zou staan, helaas was dit iets anders en was het in de 52e minuut al 1-5. De eindstand zou uiteindelijk 2-6 zijn die wel terecht was want Heeg was gewoon de betere die middag. Doelpuntenmakers: 1x Quartel, 1x Leffe

Speelronde 20: Uitwedstrijd tegen Ijvc 4 (of eigenlijk 2, inhaalwedstrijd wederom). Met 12 man gingen we richting Ijlst met de wetenschap dat Harrie alleen in uiterste nood mee zou spelen. Na 10 minuten begon Sieb al behoorlijk last van zijn knie te krijgen op het 12 jaar oude kunstgras (dan was het bij Scharnegoutum nog fijner voetballen) maar heeft deze heldhaftige strijder toch de eerste helft uitgespeeld. De wedstrijd ging onterecht met 4-1 verloren. Oudehaske was velen malen beter maar in deze klasse kom je soms scheidsrechters tegen….. Doelpuntenmaker: 1x Quartel

Wat is er verder gebeurt tijdens de lange periode van stilte, hierbij een korte samenvatting. Marco de Vries en vrouwlief Aafke hebben hun 2e toekomstig hoske 4 lid Jeppe de Vries mogen verwelkomen. Over een aantal jaar zullen trotse broer Siem en Jeppe te bewonderen zijn in dit nu al legendarische elftal. Kasteelheer bompa is nog steeds herstellende maar heeft zich alweer een aantal keren laten zien buiten het veld, onder de douche wacht hij nog even mee. Quartel en Harrie, HET spitsenkoppel van de Hoske 4 weten meer te scoren in het veld dan daarbuiten de laatste tijd, dit terwijl ze toch regelmatig in het Houtsje te vinden zijn. Coach krist is vrijwel altijd afwezig, de tempraturen zijn nog niet boven de 15 graden geweest dus heeft hij zijn winterslaap verlengd tot medio mei wanneer de laatste 2 competitiewedstrijden gespeeld worden. Is Steven weer terug van een klein boottochtje van een aantal weken wat ons behoorlijk wat belastinggeld heeft gekost maar zijn de benen, quote Sanne, nu enorme staalkabels geworden. Zijn ook Tilma en Martin vaak te vinden in de sportschool waarbij onze liesmasseur Werner niet kan wachten tot ze hun shirt een keer gaan uittrekken na de wedstrijd. Daarnaast is de technische staf ook al weer druk bezig geweest. Bernard ‘Bennie” Sloothaak zou ons 1 wedstrijd uit de brand helpen en is inmiddels volwaardig lid en voor komend seizoen zijn good old Wiebren Dijkstra en Atze “De Kluit” Luinenburg gecontracteerd voor onbepaalde tijd bij de Hoske 4 en mogelijk zijn dit nog niet alle transfers! Ook heeft er nog een teamuitje plaatsgevonden op zaterdag 8 april. Eerst werd er heerlijk gegeten bij de griek waarna een 19-koppige selectie Heerenveen ging aanmoedigen tegen Volendam. Een aantal hadden het wat drukker bij de vrouwen die in hetzelfde vak zaten of met het aantal biertjes wat in een hoog tempo weggedronken moest worden. Daarna is het cafe het Houtsje weer bezocht en mogen wij met trots mededelen dat zij ons gaan voorzien van prachtige nieuwe inloopshirts die we dit seizoen maar ook de komende seizoenen met trots zullen gaan dragen. De presentatie van deze shirts zal binnenkort gaan plaatsvinden dus hou allemaal onze instagrampagina in de gaten, mocht je deze nog niet volgen volg deze dan snel @oudehaske4!

Van 2 t/m 4 Juni zijn wij te bewonderen tijdens het EK voor kelderklassers in Oostende en zullen we u regelmatig op de hoogte houden van onze verrichtingen daar!