Twee keer een prima oranje deze zaterdag!

26 maart 2023 18:30

Balk komt goed weg met een punt. Op weg richting het Koudum van Oeverzwaluwen, waar slechte herinneringen boven komen van een week eerder, stoppen we vandaag gelukkig in Balk. Een snelle warming up en er wordt om 12.30 onder leiding van scheidsrechter Marieke afgetrapt. Cathlyn in het doel, Deva, Jikke, Nanne, Inge in de verdediging. en middenveld van Hilde, Marij en Lisanne en voorin Sanne, Hedwieg en Sabine. Op de bank nog Mirthe, Lianne en Anyck.

In de eerste minuut een doorgeschoten bal en Hedwieg van 1 meter ongelukkig net  tegen een verdediger op de doellijn. Oei dit was de kans op 1-0. Windkracht veel staat dwars op het veld oftewel het spel speelt zich maar aan een zijkant af. De andere helft van het veld kan bijna afgesloten worden. Oudehaske is sterker maar de prima spelende Anyck is stijf rechts, waardoor wat kansjes verloren gaan.  Na een sterke openingsfase laat Oudehaske zich een beetje in slaap sukkelen. Duels worden maar half in gegaan en Balk komt vooral via hun aanvoerder over rechts gevaarlijk door. Een keer lat was al een waarschuwing maar na een minuut of 30 ligt de 1-0 er toch in. Balk komt nog een keer alleen voor de keeper maar cathlyn redt netjes. Met piepen en kraken wordt de rust gehaald.

In de twee helft een hele andere wedstrijd. Er is maar een ploeg die voetbalt en die hebben een oranje shirt aan. Complimenten vooral voor de verdediging. Wat een bolwerk deze wedstrijd. Marij speelt als linksachter de nummer 7 van Balk compleet uit de wedstrijd. Nanne krijgt haar oude vorm weer terug en zit als voorstopper overal tussen. Deva raakt elke bal die bij haar in de buurt komt. En daarachter heerst Jikke met de ideale combinatie: snelheid, overzicht en een geweldige trap.

Tien minuten na rust constateert de scheidrechter hands van de Balkster keepster bij het uittrappen. Vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Jikke schiet hem mooi langs de muur binnen. 1-1. Daarna blijft Oudehaske overheersen. Cathlyn heeft in de tweede helft geen bal gehad, zelfs geen terugspeelbal. Onder tussen aan de andere kant een mooi afstandsschot van Lisanne eindigt op de lat, een onverwacht schot van Anyck op de paal en dan mis ik nog een paar keer paal en lat. Verder dan een afgekeurde goal komt Oudehaske niet. Jammer dat de scherpte voorin net een beetje ontbrak, want een overwinning was meer dan verdiend. Prima gespeeld door ons andere eerste. Er was er maar een die blij mocht zijn met het puntje.

Oudehaske kan naast carnavallen ook voetballen.

De eerste 30 minuten is door de supporter gemist vanwege de terugtocht uit Balk.  In Oudehaske had iedereen zich onder het afdak verzameld want het regende soms horizontaal.

Daar werd duidelijk dat de palen dik genoeg zijn om het dak te houden, maar ook wat zicht op de wedstrijd te ontnemen.

Oudehaske schijnt begonnen te zijn in de opstelling Gerrit in het doel, Gerard, Jelte, aanvoerder en nog vrijgezelle Stef de verdediger en Wilmer.  Midden Jordy, Sebastiaan en Jens en voorin Syb, Dennis en  Joran.

Gelukkig werd met het eerste doelpunt gewacht tot deze schrijver aanwezig was. Een rommelgoal waarbij Rick goed doorzet. Rick was al snel ingevallen voor Dennis die in een ongelukkig duel geblesseerd raakte. Verder speelt het spel zich vooral af aan de oostzijde van ons veld waar een ingooitje of tig genomen wordt. Hier kan het team nog wat leren van de windcoach (jawel let op de wind). Koos pakt vlak voor “zijn gedwongen sabbatical” een kaartje wegens aanmerking op de onvoorspelbare leiding. Het mandarijntje en de lolly brengt gelukkig weer rust. Sterkte Koos!

Met een 1-0 voorsprong werd de rust opgezocht. In de tweede helft werd het wat droger en het afdak werd ingeruild voor een plaats langs de lijn tussen de dug-outs, veel leuker. Oudehaske kwam goed uit de startblokken en combineerde er op los. Dat resulteerde in de 60ste minuut in een mooie aanval waar Jens de afmaker was. 2-0 Lekker !!. En of toen de angst een beetje in de ploeg sloop of gewoon de lastig te bespelen wind het werd rommeliger. Inmiddels kwam een combinatie tussen regen en hagel naar beneden en dat hielp niet. Veel diepe ballen konden net door de attente keepende doelman uit Heeg worden weggetikt. Aan onze kant waren wat blinde hoge ballen het gevaarlijkste, maar Oudehaske kwam nauwelijks in de problemen. Bij een onnodig overtreding op een plaats links van het strafschopgebied waren de supporters het snel eens. Dit is een gevaarlijke plaats en die bal kan er wel eens in een keer in gaan. Tja en niemand trekt de voorspellende gave van deze supporters natuurlijk in twijfel. Gerrit ook niet en de bal ging langs de muur en hobbelde in uiterste hoek. Oei oei oei.

Vanuit de dug-out van Heeg klonken nog meer oerkreten in de trend van “we gaan ze pakken”. Zelfs de Heger grensrechter probeerde oordeel te geven over buitenspel op de andere helft. Gelukkig waren er een aantal mensen langs de lijn bereid deze grens zijn taakgebied uit te leggen. Erwin verving de moegestreden Sebas en Stan kwam erin voor de leeg gespeelde Rick. Spannend was het de laatste 10 minuten langs de lijn maar achterin heerste Jelte  op zijn paars blauwe kicksen. Alle hens aan dek, er werd geknokt om elke meter, niemand verzaakte, is dit hetzelfde team van vorige week in Koudum? Kunnen ze dan toch net zo goed voetballen als carnavallen? In blessure tijd glijdt met veel snelheid Jelte langs de zijlijn keurig eerst de man en niet de bal. Een (donker) gele kaart zou niet misstaan (boven op een lullige eerdere gele kaart) maar de oerklanken van de Heegse bank werden niet overgenomen. Om 10 voor half vijf blies de scheidsrechter voor het laatst af.  Keurig gedaan Oudehaske.

Diverse Oudehaske spelers dagen de schrijver uit om ook nu een stukje te schrijven. Eerlijk is Eerlijk ze hebben zich gerevancheerd. Dus bij deze. Volgende week naar Makkum, weer kunstgras als we die winnen is de aansluiting er weer. Komt allen dus.