Facebook Toestaan Niet toestaan

De stoppen slaan door in Stavoren

5 oktober 2020 20:45

Op een grijze en kleurloze zaterdag arriveerden er maar liefst 16 man voor de uitwedstrijd tegen QVC 2. Voordat de auto's richting Stavoren vertrokken, werd er eerst nog even bijgepraat met de mannen van ‘it Vlaggenschip’. Voor hen stond er een uitwedstrijd tegen SDS op het programma. Uiteraard stond iedereen op anderhalve meter van elkaar, en waren wij buiten de omheining van Sportpark Pieter Bultsma gepositioneerd.

Tijdens de drie kwartier durende autorit naar Stavoren, deed Jasper een poging om Hitzone 2004 door de speakers te laten klinken, echter had hij geen succes, de cd wou er niet in… Was dit een voorteken of gewoon dikke pech? Dit zullen wij aan het eind van dit wedstrijdverslag te weten komen.

Eenmaal in Stavoren aankomen werden de oranje-zwarte tenues aangetrokken, en werd de warming-up afgewerkt. Al snel hierna kon het team de oversteek maken naar het hoofdveld waar de volgende elf namen aan de wedstrijd zouden starten; Gerrit op de goal. Klaas, Jasper, Jurjan en Henk Jan in de verdedigende linie. Als blok voor de verdediging stonden Bernard ©, Bowe en Arno. De mannen die het aanvallende spel mochten gaan verzorgen waren Imme, Jetro en Rick. Op de bank zaten Nick, Kevin, Jens, Emiel & Meinte.

Vanaf het begin van de wedstrijd probeerde QVC door middel van lange ballen voor onrust te zorgen in het doelgebied van Oudehaske. Echter bleven grote kansen uit. De eerste grote kansen van deze wedstrijd waren voor Imme, maar hij kreeg de bal telkens niet voorbij de goed keepende doelman van QVC. Rond de dertigste minuut werd Rick door een mooie steekbal van Jetro vrij voor het doel gezet. Rick twijfelde geen moment en schoof de bal tussen de benen van de doelman door, 0-1! Na deze goal kwam QVC nog eenmaal gevaarlijk in het strafschopgebied van de Hoske 2. Gelukkig wist Jurjan deze kans te pareren met een sierlijke sliding. Het publiek langs de zijlijn had graag gezien dat de scheidsrechter hier een penalty voor gegeven zou hebben. Publiek? Ja! Langs het veld zaten tot ongenoegen van Jasper enkele mannen van QVC 3 voor wie laat op de middag nog een wedstrijd tegen Hielpen 2 op het programma stond. Of dit een penalty had moeten zijn? Binnen ons team verschillen de meningen hier nog steeds over.

In de rust besloten Sjaak en Jappie om direct gebruik te maken van de ruime bank met wisselspelers, deze werden namelijk alle vijf binnen de lijnen gebracht:

Uit                         In

Henk Jan     ↔     Nick
Jetro            ↔     Kevin
Arno            ↔     Jens
Bernard       ↔     Meinte
Jasper          ↔     Emiel

De scheidsrechter had nog maar net gevloten voor het begin van de tweede helft of Kevin had al twee levensgrote kansen om zeep geholpen. Enkele minuten hierna werd de doorgebroken Rick op het laatste moment onderuitgehaald door de verdediger van QVC. Deze overtreding werd door de scheidsrechter bestraft met een gele kaart tot grootte ontevredenheid van Jappie. Hij had een andere kleur kaart meer op zijn plaats gevonden. In de 65e minuut was het Nick die de bal bij Kevin bezorgde. Laatstgenoemde kapte naar zijn goede been en schoof de bal keurig langs de keeper, 0-2. Driemaal is scheepsrecht moet Kevin gedacht hebben! Tien minuten na deze goal was Nick wederom erg diep op de helft van de tegenstander te vinden. Uit de kluts kreeg hij de bal voor zijn rechterbeen waarna hij makkelijk binnen kon schuiven. Na de derde goal werden de duels steeds agressiever en dit resulteerde dan ook in twee gele kaarten voor QVC. In een duel om de bal werd Jens nagetrapt door een middenvelder van QVC, en de spits kreeg na zijn zoveelste overtreding dan ook eindelijk de gele prent. Na 90 minuten blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Enige aderlating van deze wedstrijd was dat Rick kort voor tijd het veld moest verlaten met een hamstringblessure.

Eenmaal in de kleedkamer aangekomen werd de overwinning gevierd met ijskoude blikjes Heineken verzorgd door Bernard, dank daarvoor! Daarnaast zorgde Rick met zijn Gettoblaster voor de nodige muziek. Schijnbaar vreet dit apparaat zoveel energie dat de stoppen er tot tweemaal toe doorsloegen. Het gevolg hiervan was dat er in het donker gedoucht moest worden…

Voor de trouwe lezers van de wedstrijdverslagen van de Hoske 2 rest er natuurlijk maar één vraag: Hagelde het in Stavoren? Het antwoord hierop is NEE! Jordy was de grote afwezige in Stavoren, dus de hagel ook. Ondanks dat het een ontzettend trieste dag was, hielden wij het droog in Stavoren en was het vrijwel windstil (gemiste kans Jordy).

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen NOK 2 op het programma. Mocht Jordy weer aanwezig zijn bij de Hoske 2, dan zal hij u voorzien van een wedstrijdverslag. Als dit niet het geval is, dan zal slidingsspecialist Jurjan, de pen van hem overnemen.