Oudehaske en DWP delen de punten in een enerverende derby

28 september 2020 9:45

Oudehaske - Na de verdiende overwinning van afgelopen week bij Scharnegoutum stond vandaag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Tegenstander vandaag was DWP. Net als Oudehaske wisten onze buren ook hun eerste wedstrijd van het seizoen te winnen. Thuis wisten zij met ruime cijfers te winnen van VV Willemsoord. De ziekenboeg is bij Oudehaske aardig aan het uitdunnen waardoor Oudehaske aardig compleet was vandaag. Zo was Soufian Ihijji weer bij de selectie, evenals Bowe Muurling. Zij namen samen met Kevin Dijkstra, Gerrit Berger en Rick Mulder plaats op de sterk bezette bank.

Om klokslag 14.30uur mocht DWP de bal aan het rollen brengen voor het massaal uitgerukte publiek. Al snel nam de uitploeg het initiatief, waarbij zij door middel van de vele positiewisselingen op het middenveld en in de aanval Oudehaske probeerden te verassen. Echter stond de verdediging als het middenveld vandaag als een huis bij Oudehaske, waardoor DWP geen uitgespeelde kansen wist te creëren. DWP had wel het veldoverwicht, maar Oudehaske gaf niks weg en wist vanuit de omschakeling via de snelle voorhoede kleine mogelijkheden te creëren. Wel speelde de wedstrijd zich vooral af op het middenveld en op de helft van Oudehaske. De dreiging en mogelijkheden van de gasten kwam hierbij vooral uit standaardsituaties. Bij een aantal van deze corners waren er kopballen van Anton Holtrop en Joep de Kleijne. Echter werden deze over of naast gekopt. Aan de andere kant kwam Gerard Hooisma ook vanuit de rechterkant door toen hij werd weggestoken door Erwin Holtrop. Vanuit de zijkant kon hij echter onvoldoende snelheid aan de bal geven, waardoor de bal een makkelijke prooi werd voor doelman Jelle Huitema. Na ongeveer een half uur kwam Oudehaske op voorsprong. Na een goede actie van Gerard Hooisma kon hij de uitermate sterk spelende Dennis Speelman 1 op 1 zetten met de doelman van DWP. Met dit buitenkansje wist Speelman wel raad en met een lage schuiver wist hij de bal langs de doelman te schieten en de 1-0 voorsprong op het scorebord te zetten. In de eerste helft waren er verder voor beide ploegen geen grote mogelijkheden meer, waardoor Oudehaske met een voorsprong ging rusten.

In de rust had de uitploeg duidelijk hun tactiek aangepast en een wissel ingebracht om het spelbeeld te veranderen. Echter bleef Oudehaske verdedigend goed staan, waardoor er relatief weinig gebeurde. In de 55e minuut had Erwin Roffel nog wel de gelijkmaker op zijn schoen toen hij binnen het vijfmetergebied uit kon halen. Echter redde doelman Sven Bultsma bekwaam en voorkwam hij een gelijke stand. Aan de andere kant bleef Oudehaske dreigend met de snelle flanken. Na ruim een uur spelen bracht Oudehaske haar eerste wissel binnen het veld. Gerard Hooisma mocht het veld verlaten en Rick Mulder kwam voor hem in de plaats. Binnen 10 minuten wierp deze wissel zijn vruchten af. Erwin Holtrop kon na een onderschepping de bal bij Joran Overwijk krijgen. Deze nam de bal op een sublieme wijze aan en met een uiterst precieze en harde voorzet wist hij de zojuist ingevallen Rick Mulder te bereiken die de bal hard binnen de touwen schoot en hierbij voor de 2-0 zorgde. Dit zorgde voor een vreugde explosie bij iedereen met een oranjezwart hart en even leek het erop dat Oudehaske de punten in eigen huis zou houden. Echter besloot DWP ook om uit een ander vaatje te tappen en van het voetballen af te stappen en alleen nog maar de bal lang te geven op de kopsterke Anton Holtrop. Een kleine 5 minuten na de 2-0 werd dan de aansluitingstreffer gemaakt. Na een voorzet van DWP kon diezelfde Holtrop de bal bij Age Ellert van der Velde krijgen die de bal probeerde binnen te knikken. Via de kluts kwam de bal daarbij in een 2e poging wederom op zijn hoofd waarbij de bal tergend langzaam langs de kansloze Sven Bultma rolde, 2-1. DWP bleef Oudehaske achteruitdrukken en Oudehaske kwam er lastiger en lastiger uit. Ondertussen kreeg Rick Mulder van de goed leidende scheidsrechter Broersma een gele kaart gepresenteerd toen hij een tegenstander onnodig onderuit kegelde terwijl de bal niet meer in de buurt was. Vervolgens kregen bij DWP ook Van der Velde (commentaar op de arbiter) en Linders (overtreding) een gele kaart. Bij Oudehaske begon de vermoeidheid toe te slaan en DWP werd steeds gevaarlijker. Oudehaske paste nog een wissel toe om het tij te keren. Zo werd Soufian Ihijji ingebracht voor de moegestreden Dennis Speelman en mocht Syb van den Beuken door naar de spitspositie. Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de gelijkmaker toch op het scorebord. Invaller Ewan Yska kreeg net wat te veel ruimte aan de linkerkant en kon een voorzet geven. Deze gaf hij op maat waarbij Anton Holtrop boven iedereen uit steeg en de bal hard binnenkopte, 2-2. Na de 2-2 bleek Stan Alleman niet meer verder te kunnen, hij werd nog vervangen door Bowe Muurling. Kort hierna kwam DWP nog met een man minder te staan, toen er een klein opstootje bij de Oudehaske bank ontstond. De inmiddels gewisselde Dennis Speelman en Brando Linders kregen hiervoor een gele kaart. Voor Linders betekende dit zijn 2e gele kaart waardoor hij vroegtijdig mocht gaan douchen. Na iets meer dan 90 minuten besloot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd te fluiten waardoor deze enerverende derby in een gelijkspel eindigde.

Voor Oudehaske waren de druiven zuur omdat een 2-0 voorsprong werd weggegeven. Gezien het spelbeeld van de wedstrijd was een gelijkspel echter wel terecht. Met 4 punten uit 2 wedstrijden is Oudehaske goed aan het seizoen begonnen. Volgende week staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen SDS op het programma. Op zaterdag 3 oktober wordt er om 14.30uur afgetrapt in Easterein. We hopen dat er dan net weer zo'n grote opkomst (wel volgens de RIVM richtijnen uiteraard) is en dat we van jullie support kunnen genieten!

Tot volgende week!

Opstelling Oudehaske: Sven Bultsma, Jelte Biljam, Wilmer Hazenberg, Steffan Hamhuis, Stan Alleman (Bowe Muurling / 90), Sebastiaan de Leeuw, Erwin Holtrop, Syb van den Beuken, Gerard Hooisma (Rick Mulder / 65), Dennis Speelman (Soufian Ihijji / 84), Joran Overwijk

Opstelling DWP: Jelle Huitema, Joran Veenstra (Age Ellert van der Velde / 45), Brando Linders, Rudolf Top, Richard Akkerman, Erwin Akkerman (Sjoerd Koopmans / 80), Thijs Vaartjes, Joep de Kleijne, Erwin Roffel, Jeen Willems (Ewan Yska / 75), Anton Holtrop