Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Het echte werk begint weer voor Oudehaske 1

14 september 2020 8:15

We mogen weer! Na maanden van onzekerheid vanwege het inmiddels bekende Corona virus en het abrupte einde van het seizoen is de bal eindelijk weer aan het rollen. Afgelopen seizoen eindigde voor Oudehaske in mineur, toen de laatste wedstrijd uit met 5-2 werd verloren in Luttelgeest. Hierdoor eindigden de Oranjehemden als 14e en als laatste. Echter heeft de KVNB besloten om de indelingen hetzelfde te houden als afgelopen seizoen. Daarom is Oudehaske ook dit jaar weer actief in de 3e Klasse A.

Net als ieder seizoen zijn er een aantal wisselingen binnen de selectie. Robbert Bouma heeft vanwege zijn verhuizing naar Leeuwarden besloten om zijn kicksen (voorlopig) aan de wilgen te hangen. Daarnaast heeft Eelco de Groot besloten om Oudehaske na 7 seizoenen in te ruilen voor Udiros uit Nieuwehorne. Voor beide heren staat de deur altijd wagenwijd open om nog eens voorbij te komen op de club!

Naast de uitgaande transfers, zijn er dit jaar ook een aantal versterkingen voor de selectie. Zo is Steffan Hamhuis uit het scoutingsapparaat van de TC gekomen. Met zijn jarenlange ervaring in Almere en omstreken, heeft hij dit seizoen besloten om VV Oudehaske te gaan versterken. Naast Steffan zijn er ook nog een 6-tal jongens vanuit de talentvolle JO-19 lichting doorgestroomd. Zo zijn Gerrit Berger (die vorig jaar al veelal meetrainde), Syb van den Beuken, Jelte Biljam, Alexander Brink, Meinte Hiemstra en Erik Hovius aan de selectie toegevoegd.

Op zaterdag 8 augustus stond de eerste training weer gepland. Vervolgens is er afwisselend 2 of 3 keer per week getraind en zijn er een aantal oefenwedstrijden en bekerwedstrijden gespeeld. Onderstaand een korte samenvatting van alle wedstrijden.

15 augustus: Oudehaske - Swift '64 (oefen)
De eerste wedstrijd was tegen Swift'64 uit Swifterbant. Deze ploeg is net als Oudehaske 3e klasser. Hierbij werden er niet twee helften gespeeld, maar werd er 3 keer 30 minuten gespeeld. Hierbij deed de voltallige selectie mee, waardoor dit een oefenwedstrijd van zowel het eerste als het tweede was. In het eerste gedeelte kwam Swift op een 0-1 voorsprong uit een penalty. Het tweede gedeelte werd er niet gescoord en het laatste gedeelte verdubbelde Swift de score na een goede actie. Hierdoor eindigde deze wedstrijd in een 0-2 nederlaag.

22 augustus: Waskemeer - Oudehaske (oefen)
De tweede wedstrijd speelde zich af in Waskemeer. Waskemeer had hierbij in de eerste helft het veldoverwicht en kwam voetballend tot een aantal goede mogelijkheden. Voor rust wisten zij dan ook tweemaal te scoren. Oudehaske kon hier weinig tegenover zetten. Direct na rust wist Gerard Hooisma nog wel de aansluitingstreffer te maken na een goede voorzet van Joran Overwijk. Een kwartier later vergrootte Waskemeer de marge toch weer toen zij een terechte penalty beheerst binnen schoten. Oudehaske kon de achterstand nog wel verkleinen door Joran Overwijk, die dit keer een voorzet van Gerard Hooisma binnenschoot. Verder dan dit kwam Oudehaske niet, waardoor deze wedstrijd eindigde in een 3-2 nederlaag.

29 augustus: CVVO - Oudehaske (beker)
De eerste bekerontmoeting stond gepland tegen competitiegenoot CVVO uit Lemmer. Binnen een minuut kwam CVVO op voorsprong door een goede voorzet en idem kopbal vanaf de rand van het vijfmeter gebied. Voor Oudehaske was het verder zaak om gesloten te voetballen. Ook Oudehaske creëerde een paar mogelijkheden. Deze werden echter niet benut, terwijl CVVO nog wel een vrije trap binnenschoot. Na rust was het wedstrijdbeeld hetzelfde. CVVO had het initiatief en Oudehaske probeerde er vanuit de omschakeling eruit te komen. Uiteindelijk had CVVO nog voldoende mogelijkheden en had Oudehaske ook nog een aantal kansjes. De score die na 90 minuten op het scorebord stond was 4-0 in het voordeel van de Lemsters.

5 september: Oudehaske - Blokzijl (beker)
Tegen 5e Klasser Blokzijl was het de Oranjehemden die het initiatief hadden. Vanaf het startsignaal was het Oudehaske die de bal liet rondgaan, waarbij de bal vooral op de helft van de tegenstander was. Na een aantal mogelijkheden niet te hebben benut, walste Oudehaske in 10 minuten over de tegenstander heen. In deze periode werd er door Dennis Speelman tweemaal het net gevonden en wist ook Rick Mulder nog een keer te scoren, waardoor er een 3-0 ruststand werd op het scorebord stond. Na rust werd het spel slordig en werd er weinig gecreëerd. Blokzijl wist een kwartier voor tijd zelfs nog te scoren en de 3-1 op het scorebord te zetten. Een paar minuten voor het einde wist Joran Overwijk nog de 4-1 te maken, waardoor de eerste winstpartij in de voorbereiding een feit was.

12 september: De Wâlde - Oudehaske (beker)
De laatste bekerwedstrijd was de De Wâlde. Tegen deze vierdeklasser was het 90 minuten lang Oudehaske dat het initiatief had. Met verzorgd voetbal werd de tegenstander met de rug tegen de muur gedrukt. Halverwege de eerste helft was het jongeling Sieb van den Beuken die na een voorzet van Rick Mulder de 0-1 op het scorebord bracht. Kort daarna was Sebastiaan de Leeuw die de bal binnen de zestien hard in de bovenhoek wist te schieten. Nog voor rust wist wederom Sieb van den Beuken het doel te vinden en wist zelfs aanvoerder Wilmer Hazenberg te scoren. Oudehaske ging dus rusten met een comfortabele 0=4 voorsprong. Na rust was het spelbeeld hetzelfde waarbij Dennis Speelman nog voor de 0=5 zorgde en Gerard Hooisma nog voor het slotakkoord zorgde door vlak voor tijd de 0-6 binnen te schieten.

Vanaf volgende week staat de competitie weer op de planning. Na de oefen- en bekercampagne mag Oudehaske volgende week zaterdag op bezoek naar Scharnegoutum. Hier werden vorig jaar nog 3 zwaarbevochten punten mee naar huis genomen op het altijd zware veld. De eerste thuiswedstrijd staat zaterdag 26 september op het programma. Dit is niet zomaar een wedstrijd, maar de strijd om het Nannewiid. Op die dag is DWP namelijk de tegenstander.

We hopen dat we ook dit seizoen weer van de support (uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM) van jullie kunnen genieten en zien jullie dan ook graag volgende week in Scharnegoutum en de week erop in Oudehaske.