Hoske 2 weer een stapje dichterbij periode!

2 maart 2020 19:30

Afgelopen zaterdag 29 februari mochten de mannen van de Hoske 2 eindelijk weer een potje voetballen. Tegenstander is Bolsward 2, die wat blijkt na de wedstrijd maar liefst 6 spelers van Bolsward 1 hadden meegenomen naar Sportpark P. Bultsma. Zoals altijd in Oudehaske werd er voor de wedstrijd nog even genoten van een bakje koffie. Rond 12:10 uur werd de kleedkamer opgezocht, zodat de Hoske zich kan voorbereiden op een toch wel heel belangrijke wedstrijd. Als de Hoske 2 weet te winnen dan zijn ze namelijk nog maar 1 puntje verwijderd van Periode 2. De leiding (Sjaak, Rudy en Jappie) benadrukten daarom ook dat er dan wel van Joure gewonnen was (dankzij een zeer goede warming-up heb ik gehoord) maar dat dat vandaag niet vanzelfsprekend zou zijn. De vorige wedstrijd tegen Bolsward werd namelijk 1-1. De opstelling van de wedstrijd is als volgt. Op doel Alwin. De verdediging van links naar rechts Emiel, Jasper ©, Jurjan en Henk Jan. Op het middenveld met de punt naar voren Klaas, Bernard en Ralf daarvoor. In de aanval Stan, Arno en Jetro. Als supersubs op de bank zitten Imme, Lars, René en Stephan (die onlangs nog jarig was geweest en ook de vlag voor zijn rekening nam).

Onder een heerlijk zonnetje en een redelijk briesje werd er om 13:00 uur afgetrapt door onze spits Arno. Oudehaske begint goed aan de wedstrijd en weet goed balbezit te houden. Al na 4 minuten krijgt Oudehaske een corner. Deze corner wordt door Stan voor de goal geslingerd, maar Stan heeft geen rekening gehouden met de wind dus gaat de bal bij de andere cornervlag weer over de lijn. Oudehaske blijft de bovenliggende partij maar dat resulteert niet in grote kansen. Bolsward probeert veel op de counter er door heen te komen, maar de verdediging blijft alert. Na ongeveer 10 minuten komt er vanaf de linkerflank een voorzet/schot van Oudehaske. Deze bal vliegt naar de linkerbovenhoek, maar de keeper weet hem nog net over de lat te tikken. Na nog een paar kleine kansjes komt er vanaf de linksbackpositie iemand opstomen. Het is Emiel die de bal naar Arno speelt en die twijfelt geen moment en schiet de bal beheerst in de linkerhoek langs de keeper van Bolsward. 1-0! Oudehaske blijft de bovenliggende partij, maar Bolsward komt wel iets vaker op het doel van Oudehaske af. Dit leidt dan ook tot een kans voor Bolsward. Aan de rechterkant komt een aanvaller door op snelheid achternagezeten door Jurjan. Keeper Alwin komt uit en verkleint zijn doel. Met Jurjan in zijn nek en Alwin recht voor zijn neus probeert de aanvaller van Bolsward de bal door de benen van Alwin door te punteren, deze staat goed op te letten en weet de bal te stoppen met zijn benen. De aanvaller had daardoor wel een nop op zijn knie gekregen. Erg pijnlijk zoals U kunt verwachten. Na nog een tik op deze knie moest deze aanvaller van Bolsward helaas de wedstrijd geblesseerd verlaten. Dit was het enige wapenfeitje van Bolsward en dus werd er na 45 minuten gerust met een tussenstand van 1-0.

In de rust waren we het erover eens dat deze wedstrijd nog niet gespeeld was. De 2e helft heeft Bolsward namelijk wind mee, dus zullen we achterin scherp moeten blijven. In de rust worden 2 wissels toegepast. Stephan komt erin voor Henk Jan en Imme komt erin voor Arno. Henk Jan biedt zich aan om de vlag te hanteren. Door deze wissels schuift Emiel naar rechtsback en komt Stan linksback te staan. Imme komt rechtsvoor en Stephan linksvoor waardoor Jetro in de spits komt te staan.

Wanneer de Hoske 2 uit de kleedkamer komt, is de zon verdwenen en is het helaas gaan regenen. Bolsward trapt af en probeert meteen al de aanval te zoeken. Dit leidt weer niet tot echte kansen, maar door een miscommunicatie achterin wordt er een corner weggegeven. Deze corner wordt gevaarlijk voor de goal geslingerd en draait richting de tweede paal door de wind komt deze richting het doel, maar door een goede redding wordt de bal naast de goal gebokst. Na deze kans heeft Bolsward niet veel meer in te brengen en is het wachten op de 2-0. Emiel schiet een keer over, andere schoten worden geblockt en Imme geeft een panna, maar dan gebeurt het. Jetro weet sterk de bal te controleren in het strafschopgebied, maar wordt onderuit getrokken. Penalty! Bernard eist de bal op en gaat klaarstaan, maar opeens gebeurt er iets aan de zijkant van het veld. De grensrechter van Bolsward heeft de vlag in de lucht gestoken. De scheidsrechter gaat kijken wat er aan de hand is en hem wordt gezegd dat het buitenspel was. Dit was natuurlijk niet zo, maar toch wordt de penalty omgedraaid naar een vrije trap voor Bolsward. In de 75e minuut wordt Ralf diep gestuurd door Jetro. Ralf komt in een moeilijke hoek terecht en moet met zijn linkerbeen uithalen. De bal schiet helaas rakelings voorlangs. Even later wordt er een schot gelost op de goal van Bolsward, de keeper laat de bal los en Emiel is er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. 2-0 zou je denken, maar weer wordt er aan de zijkant gevlagd voor buitenspel. Dan in de 80e minuut wordt er weer gewisseld bij Oudehaske. Jetro en Ralf verlaten het veld en Lars en René zijn hun vervangers. Lars komt rechtsachter waardoor Emiel naar het middenveld schuift en René komt in de spits. Nog geen 2 minuten in het veld en René is alweer betrokken in een opstootje. Even later is er een ingooi voor Oudehaske. Deze wordt naar Stephan gegooid en die schiet de bal naar voren, maar een seconde nadat de bal weg is komt de gefrustreerde nummer 7 van Bolsward met gestrekt been op Stephan invliegen. Deze nummer 7 was de hele wedstrijd al op zoek naar een kaart en kon daarom nu vertrekken met een rode kaart. Oudehaske hield het balbezit en kon de wedstrijd makkelijk uitspelen nu Bolsward ook nog een man minder had. Bolsward probeert nog aan te vallen, maar de bal wordt afgepakt en Imme krijgt de bal. Imme speelt de bal naar Emiel die 1-op-1 komt met de keeper en de bal koelbloedig langs de keeper in de goal schiet. 2-0 en daarna wordt er meteen afgefloten. 2-0 is de eindstand. Oudehaske wint verdient van Bolsward. Voor de 3e keer dit seizoen werd er de nul gehouden. Een uitstekende verdienste voor de verdediging van de Hoske 2. Onder het douchen werd er nog genoten van een lekker lauw douchebiertje van Stephan.

Volgende week wordt er om 12:30 in en tegen directe concurrent Makkum gevoetbald. Dit is de laatste wedstrijd van periode 2. De Hoske 2 heeft aan een gelijkspel genoeg om de periode te pakken, maar dit is nog niet zomaar gedaan. We moeten scherp blijven en met volle overgave deze wedstrijd ingaan. Het verslag van de wedstrijd tegen Makkum zal voor u gemaakt worden door Roone.

Alwin Hoekstra

Tijdens de wedstrijd zijn enkele foto's gemaakt, klik hier voor de wedstrijdfoto's!