Storm Dennis leidt Oudehaske naar tweede overwinning op rij

16 februari 2020 18:30

Na de belangrijke 1-2 overwinning vorige week tegen Scharnegoutum, moest Oudehaske vandaag aantreden tegen het gehavende Oeverzwaluwen. Aangezien Oudehaske, na de uitwedstrijd in Koudum, de pijnlijke conclusie moest trekken dat het een kansloze wedstrijd was geweest, was Oudehaske dus op voorhand gewaarschuwd en leek het een lastige middag te gaan worden.

Ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Scharnegoutum, moest Oudehaske het deze middag doen zonder aanvoerder Wilmer Hazenberg (schorsing) en rechtsback Nick Vellinga (ziek). Deze posities werden ingevuld door respectievelijk Jordy Mulder en Emiel IJsseldijk. Verder startte Robbert Bouma, op de linksbuiten positie, ten koste van Kevin Dijkstra. Hij mocht plaats nemen op de bank naast Ralf Hofma, Soufian Ihijji, Anne Jan Boersma en Gerrit Berger.

Om 14:30 uur blies scheidsrechter Spinder op zijn fluit voor het start van de wedstrijd en bracht spits Petterson de bal aan het rollen. Vanaf het start van de wedstrijd liet Oudehaske zien dat het maar voor een doel aan de wedstrijd was begonnen en dat waren de 3 punten op Sportpark Pieter Bultsma houden. Met veel strijd en goed voetbal wist Oudehaske al snel een aantal kleine kansen te creëren. Dit resulteerde in de 10e minuut in de snelle 1-0 voorsprong van  Oranjehemden. Via de opbouw van achteruit wist Eelco de Groot Robbert Bouma te bereiken. Deze zag, onze nieuwe nummer “10”, Rick Mulder uit de rug van het centrale duo ontsnappen en wist hem met een strakke pass te bereiken. Rick bleef koeltjes en verschalkte keeper De Lange. Na deze snelle goal ging Oudehaske door met het op de mat leggen van gecontroleerd en goed voetbal. In de 12e minuut wist diezelfde Rick Mulder Sebastiaan de Leeuw met een prima steekpass vrij te spelen. Sebastiaan wist vervolgens met een goede voorzet het hoofd van Robbert te vinden. Deze kopte de bal vanaf de tweede paal goed terug op spits Speelman en deze wist de bal koelbloedig tegen de touwen te schieten; 2-0. Een meer dan prima start van de wedstrijd door Oudehaske. Enkele minuten later kwam Oeverzwaluwen bijna op 2-1; een vrije trap werd, in plaats van voor de goal te slingeren, op de goal geschoten. Hierdoor stond keeper Bultsma op het verkeerde been. Gelukkig voor de Oranjehemden raakte de bal de paal en kon de bal daarna weggewerkt worden door Jordy Mulder. De uitbraak die hierop volgde resulteerde in een corner voor Oudehaske. Sebastiaan wist met een diepe corner kopspecialist Robbert Bouma te bereiken en deze kopte de bal hard tegen de touwen; 3-0. Na deze derde goal ging Oeverzwaluwen hoger druk zetten en werd getracht de opbouw van achteruit te blokkeren. Hierdoor werd het spel van Oudehaske slordiger en werd steeds meer de lange bal gehanteerd. Hierdoor namen de mogelijkheden van Oeverzwaluwen toe en wisten zij spits Petterson 1 op 1 met keeper Bultsma te stellen. Gelukkig voor Oudehaske wist keeper Bultsma als winnaar uit de strijd te komen. Kort daarna vloot scheidsrechter Spinder voor het einde van de eerste helft.

Na de rust ging Oeverzwaluwen iets hoger spelen en speelde met meer druk vooruit. Hierdoor moest Oudehaske de beginfase van de tweede helft even doorkomen. Helaas werd in deze fase niet de rust bewaard en voetballende oplossingen gezocht. In plaats daarvan werd te snel de lange bal gehanteerd op onze snelle voorwaartsen. Tot de 71e minuut resulteerde dit niet in grote kansen voor Oudehaske. Hierna wist Oudehaske wederom met een snelle uitbraak in de zestienmeter van Oeverzwaluwen te komen. Spits Speelman kapte zijn rechtstreekse tegenstander vakkundig uit en wist de bal met zijn linker tegen de touwen te werken; 4-0. Voor spits Speelman betekende dit alweer zijn 8ste doelpunt dit seizoen. Doordat Oeverzwaluwen dus meer druk bleef zetten, werden zij voor de goal van keeper Bultsma steeds gevaarlijker. Rond de 80e minuut leidde dit tot een scrimmage voor zijn goal. Uiteindelijk werkte spits Petterson de bal, met een spectaculaire omhaal, langs de goede kant van de paal en bleef de stand op het scorebord ongewijzigd. Tot de 83e minuut; vanuit achteruit werd voetballend de oplossing gezocht. Dit resulteerde uiteindelijk in balverlies op het middenveld en wist Elmer Laagland, de eer te redden voor Oeverzwaluwen en, de 4-1 op het scorebord te zetten. Oudehaske liet zich door deze goal niet van de wijs brengen en bleef op zoek gaan naar de volgende goal. In de 85e minuut zag Sebastiaan de Leeuw veel ruimte achter de laatste linie van Oeverzwaluwen. Met een diepe bal wist hij de snelle Joran Overwijk te bereiken. Deze passeerde gemakkelijk keeper De Lange en kon daardoor zijn eerste doelpunt voor het vlaggenschip noteren, 5-1. Vijf minuten na deze goal floot de goed leidende scheidsrechter Spinder af voor het einde van de wedstrijd.

Het lijkt dat Oudehaske de goede weg is ingeslagen. Door een aantal competitie loze weekenden kan Oudehaske de weg niet direct vervolgen. Om op de goede weg te blijven, speelt Oudehaske komende dinsdag een oefenwedstrijd tegen Oldeholtpade en op zaterdag 29 februari een oefenwedstrijd tegen TOP’63. Vanaf 7 maart vervolgt Oudehaske de competitie met direct de uitermate belangrijke uitwedstrijd tegen Tonego. Mocht Oudehaske dezelfde strijd en voetbal op de mat weten te leggen als de afgelopen twee wedstrijden, lijkt het zeker mogelijke om de goede reeks te vervolgen.

Kortom, voorlopig geen wedstrijdverslagen meer van onze Oranjehemden. Maar we hopen jullie allen te kunnen begroeten tijdens de belangrijke wedstrijd in Luttelgeest.