Jeugdig Oudehaske doet zichzelf tekort in Willemsoord

11 december 2019 15:30

Oudehaske – Afgelopen zaterdag mocht Oudehaske aantreden tegen een tegenstander die het al jaren treft in de 3e Klasse A, namelijk VV Willemsoord. Net als Oudehaske beleeft de tegenstander tot op heden ook een tegenvallend seizoen. Aan het begin van dit seizoen hebben zij zich namelijk versterkt met een aantal spelers die jarenlang actief zijn geweest op 1e Klasse niveau of hoger. Echter hebben zij net als Oudehaske ook te maken met het nodige blessureleed. Voor aanvang van de wedstrijd stond Willemsoord op de 11e positie.

Voordat de wedstrijd begon had Willemsoord nog de viering van haar 90e verjaardag. Dit werd ingeluid door de voorzitter met een mooie speech over het verleden en het ontstaan van de voetbalclub. Om deze gebeurtenis niet ongezien te laten gebeuren speelden zowel Zaterdag als Zondag 1 van Willemsoord op zaterdag om 14.30uur haar wedstrijd. Gezien het feit dat Willemsoord van origine een zondagsclub is had het bestuur besloten om de zaterdagtak op het lastig bespeelbare B-veld te laten plaatsvinden. Een nieuw fenomeen voor de heren van beide teams. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf aanvoerder Wilmer Hazenberg de aanvoerder van Willemsoord nog een bos bloemen ter ere van haar 90 jaar bestaan.

Bij Oudehaske deze week een aantal veranderingen in de opstelling ten opzichte van de harde nederlaag thuis tegen CVVO. Zo werd de geblesseerde Jordy Mulder vervangen voor de eindelijk weer fitte Soufian Ihijji. Dit betekende dat Erwin Holtrop een linie zakte. Daarnaast is Eelco de Groot inmiddels weer fit en was hij weer terug te vinden als linksback. Op zaterdagochtend bleek dat Robbert Bouma ook nog niet was hersteld van zijn griep en voor hem kwam stond Joran Overwijk in het veld. Voor Overwijk betekende dit zijn basisdebuut bij het eerste. Bij Oudehaske betekende het wel dat er vandaag een piepjonge aanval in het veld stond met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar.

Oudehaske begon goed aan de wedstrijd en had binnen een aantal minuten al op voorsprong kunnen komen toen Joran Overwijk 1 op 1 met keeper Weijs kwam. Echter ging doelman Weijs goed naar de grond en voorkwam een vroeg doelpunt. 5 minuten later was er een identieke situatie waarbij Overwijk wederom 1 op 1 kwam, maar ook dit keer kwam de doelman van Willemsoord als winnaar uit de strijd. In de 15e minuut kwam Gerard Hooisma ook nog een keer door op de rechterkant, maar ook deze kans was niet aan Oudehaske besteed. Gaandeweg de eerste helft kwam Willemsoord op het belabberde veld iets beter in de wedstrijd en kwam het steeds beter van eigen helft af. Rond de 25e minuut gaf de sterk spelende Soufian Ihijji een fantastische steekbal op Dennis Speelman die ook weer alleen op de doelman af kwam. Echter besloot de man met de vlag hier (onterecht) de vlag in de lucht te steken waardoor deze mogelijkheid ook verloren ging. Zoals wel vaker in het voetbal is het daarna de wet van Murphy die in werking treed. In de 37e minuut kreeg Willemsoord veertig meter voor de goal een vrije trap. Deze werd door Tim Jansen in de doelmond getrapt. Hier was het Danny Bijlsma die het luchtduel won en doordat hij eerder bij de bal was dan doelman Bultsma ging de bal tergend langzaam over hem het doel heen wat de onverdiende 1-0 betekende. Vervolgens ging zoals wel vaker dit seizoen bij Oudehaske een aantal koppies naar beneden, wat in de 39e minuut tot gevolg had dat de 2-0 achterstand ook op het bord kwam. Na niet soeverein ingrijpen vanuit de middenlinie werd Erik Zondergeld geen strobreed in weg gelegd om het vijandelijke strafschopgebied in te dribbelen en vanuit een lastige hoek schoof hij de bal laag in de lange hoek en zorgde hij voor een uiterst lastige uitgangspositie voor de Oranjehemden. Verder was het tot aan de rust zaak om ervoor te zorgen dat er niet nog meer tegendoelpunten kwamen. Dit gebeurde ook niet en ging Oudehaske rusten met een 2-0 achterstand.

Nadat in de rust alle voetbal clichés de revue hadden gepasseerd begon Oudehaske in eerste instantie enigszins weifelend aan de 2e helft. De gastheren waren wat dreigender en Oudehaske kreeg iets minder vat op de wedstrijd. Er waren enige kleine mogelijkheden voor zowel de gastheren als voor de uitploeg, maar tot grote kansen leidde dit niet. Na een uur kwam de aansluitingstreffer op het scorebord toen wederom Soufian Ihijji iemand wegstuurd. Ditmaal was het Sebastiaan de Leeuw die alleen op doelman Weijs werd afgestuurd. Nadat De Leeuw meerdere voorbeelden had bestudeerd besloot hij de bal vakkundig over de doelman heen te stiften met zijn chocoladebeen en zo voor de 2-1 te zorgen. In het laatste half uur ging Oudehaske meer op de aanval spelen en zorgde de verdediging ervoor dat ze wat hoger gingen staan om de ruimtes klein te houden. Na ongeveer 70 minuut viel Eelco de Groot geblesseerd uit en voor hem kwam Stan Alleman als verse kracht in het veld. In de minuten die volgde was het Oudehaske dat hoog druk zette, maar was het Willemsoord met de mogelijkheden. Ze werd er een paar keer afgefloten op randje buitenspel en werden enkele mogelijkheden onzorgvuldig uitgespeeld waardoor er geen grote kansen ontstonden. In de 80e minuut werd de moegestreden Gerard Hooisma vervangen voor Arno Bouknegt. Dit betekende dat Ihijji doorschoof naar de spitspositie en dat Dennis Speelman vanaf rechts ging acteren. Met de hoge druk creëerde Oudehaske geen grote kansen. Het leverde echter wel een dozijn aan corners op, helaas zonder resultaat. Zo vloeide de tijd weg en na een aantal minuten blessuretijd vond arbiter Tramper het wel voldoende en blies af voor het einde van de wedstrijd.

Een wedstrijd waar voor Oudehaske veel meer had ingezeten en waarin het zichzelf mag aanrekenen dat de volle buit niet naar Oudehaske werd meegenomen. Echter geeft het vertoonde spel wel vertrouwen voor de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Nadat bekend werd dat Heeg haar wedstrijd had gewonnen van Tonego betekent het echter wel dat Oudehaske alleen als hekkensluiter aan deze wedstrijd gaat beginnen. De laatste wedstrijd voor de winterstop is tegen de ploeg die tot afgelopen weekend deze positie met Oudehaske deelde, namelijk Heeg.

Kortom een belangrijke wedstrijd waarbij de belangen hoog zijn en wij hopen dat dit ook blijkt uit de hoeveelheid steun voor het vlaggenschip. De aanvang van de wedstrijd is zoals gebruikelijk om 14.30uur op Sportpark P. Bultsma.