Oudehaske viert Boppeslach tegen De Wâlde

14 april 2019 11:30

De afgelopen weken was het steeds hetzelfde riedeltje, wel de complimenten voor het vertoonde spel, maar niet de punten. Tegen de sterkhouders uit deze competitie werd steeds kranig weerstand geboden, maar moest het vlaggenschip toch capituleren. Vandaag was rode lantaarndrager De Wâlde uit het pittoreske Oudega de tegenstander. Aangezien Sportpark 't Wâldstreffen beschikt over 1 wedstrijdveld, moest de warming-up worden gedaan op een achterveldje.

Op dit veld zou menig veehouder op dit moment zijn koeien nog niet eens laten grazen, dus van een goede voorbereiding van beide kanten kon geen sprake zijn. Oudehaske begon ten opzichte van vorige week met 1 wijziging. Gerard begon ten faveure van Sebastiaan die een weekendje aan het vertoeven was in de Gelderse Bossen.

Iets na 14.30 uur floot scheidsrechter Van Ekelenburg  voor de aftrap en mocht De Wâlde de bal in het spel brengen. Direct werd al duidelijk dat het veld en de wind niet ideaal waren om verzorgd voetbal op de mat te leggen. Dit speelde De Wâlde de eerste helft zeker in de kaart aangezien zij graag vanuit de lange bal en omschakeling spelen en hierbij de snelle voorwaartsen in stelling proberen te bellen. Met de wind in de rug hielp dat deze ploeg zeker. Oudehaske was niet bij machte om dit voetballend op te lossen en ging dus mee in het spel van De Wâlde waardoor het voor de mensen aan de zijkant waarschijnlijk pijn aan de ogen moet hebben gedaan wat er op het veld getoond. In de eerste 20 minuten zwijnde Oudehaske dan ook tweemaal. Na 10 minuten bracht Jouke-Jan de Vries bij een vrije trap de bal hoog het zestienmetergebied in en dragend door de wind werd deze bal over doelman Hendrik heen getild. Echter besloot de scheidsrechter voor hinderlijk buitenspel te fluiten (dit tot grote verbazing bij een ieder van De Wâlde) waardoor de brilstand bleef staan. In de 20e minuut was er een identieke situatie waarbij de wederom indraaiende bal van De Vries bij Hendrik terecht kwam en hij hem ditmaal (achter?) de doellijn vandaan haalde. Echter oordeelde dhr. Van Ekelenburg dat de bal de lijn niet volledig was gepasseerd waardoor de stand nog steeds 0-0 bleef. Ook dit leidde weer tot ontzetting bij een ieder met een geelgroen hart. Hierna kwam Oudehaske iets beter in de wedstrijd met kleine mogelijkheden voor onder andere Robbert.  In de 30e minuut kwam Oudehaske met de eerste fatsoenlijke aanval van de wedstrijd en direct werd de 0-1 op het scorebord gezet. Robbert liep de tegenstander aan de linkerkant voorbij en kon de bal bij Soufian krijgen die vanaf randje 16 de bal via het been van een tegenstander achter doelman Erwin Lootsma schoof. In de korte periode hier opvolgend kon Oudehaske de bal wat makkelijker in de ploeg houden en kwam het in de 35e minuut bijna op 0-2. Erwin kon de bal over de verdediging leggen waarna Rick 1 op 1 kwam met doelman Lootsma. Rick kon de bal nog vakkundig langs de doelman schuiven, echter kon een verdediger van De Wâlde de bal nog nipt voor de lijn weghalen. Kort voor rust zette De Wâlde nog een paar keer aan, maar meer dan een aantal corners leverde dit niet op waardoor Oudehaske met voorsprong ging rusten. Over deze stand mocht Oudehaske op dat moment niet klagen.

De tweede helft had Oudehaske met de wind in de rug iets meer controle over de wedstrijd. De Wâlde probeerde nog steeds via lange ballen Wybren Landman of Jouke-Jan de Vries te bereiken om vanaf daar te gaan voetballen. Deze dreiging werd echter goed geneutraliseerd door de defensie onder leiding van de wederom prima spelende Jordy. In de 60e minuut kwam Kevin in de ploeg voor Dennis om voorin iets meer stootkracht te krijgen. Gedurende de tweede helft waren er wel kleine mogelijkheden voor beide ploegen, maar beide keren konden de keepers hun doel relatief eenvoudig schoon houden. In de 65e minuut kwam Remko in het  veld voor Wilmer. Terwijl De Wâlde de gelijkmaker probeerde de maken, kwam Oudehaske er een aantal keer gevaarlijk uit via de flanken waarbij de eindpass net niet secuur was waardoor deze mogelijkheden om zeep werden geholpen. In de 75e minuut kwam de laatste wissel in het veld en mocht Gerard het veld verlaten voor Stan. Kort hierna snelde Stan zijn directe tegenstander voorbij aan de linkerkant en gaf de bal op een presenteerblaadje aan Kevin op 5 meter van de goal. Echter gleed Kevin de bal net naast de goal. Nog geen 2 minuten later kwam Emiel goed door op de rechterkant en kon hij vrij het strafschopgebied inlopen waarbij er 4 man van Oudehaske vrij voor de goal stonden. Echter besloot de eigenzinnige Emiel de bal zo hard mogelijk tegen een verdediger van De Wâlde aan te schieten waardoor de bal ook achter de doelman verdween en de 0-2 op het scorebord verscheen. Hiermee verdween de laatste spanning uit de wedstrijd. In de 88e minuut kwam Rick wederom goed door op de rechterkant en werd hij onreglementair gestopt in het strafschopgebied van De Wâlde wat een strafschop opleverde. Robbert ontfermde zich over de bal, maar de bal werd knap uit het doel geranseld door de prima keepende doelman Loonstra. Ook de rebounds waren niet aan de oranjehemden besteed. Het slotakkoord in de 90e minuut was toch nog van Oudehaske toen Kevin van dichtbij de 0-3 kon aantekenen. Voor Kevin een mooi moment en dit vierde hij dan ook uitbundig met trainer Bergstra. Kort na de 0-3 floot de warrig leidende arbiter voor het einde van de wedstrijd waardoor Oudehaske voor het eerst sinds januari weer eens de volle buit haalt.

De afgelopen weken waren er dus de complimenten, maar geen punten. Vandaag was het spel van Oudehaske op zijn zachtst gezegd niet om over naar huis te schrijven, maar werden de punten wel binnen geharkt. Vanaf nu volgen er nog 4 finales om ervoor te zorgen dat nacompetitie kan worden ontlopen. Aanstaande zaterdag is Scharnegoutum de eerste horde die genomen dient te worden. Uit werd er na een 0-1 ruststand jammerlijk met 2-1 verloren van deze uitstekend voetballende ploeg. De wedstrijd zal ditmaal niet op het prachtige kunstgras worden gespeeld, maar op gras. De reden hiervoor is dat er vanaf a.s. maandag wordt begonnen met de aanleg van een nieuw kunstgrasveld. Wij hopen jullie zaterdag 20 april om 14.30 uur weer te mogen begroeten op Sportpark P. Bultsma in de strijd voor rechtstreekse handhaving.

Rest mij verder niets dan nog een interessante quote van Emiel te vermelden: "Het is geen eigen goal wanneer je de bal bewust via de verdediger de goal in schiet." Laten we hopen dat Emiel dit volgende week weer doet.