De bus moet terug naar de garage

4 november 2018 16:30

Zaterdag 3 november 2018 stond voor Oudehaske 2 (de bus) Wolvega 2 te wachten. De bedenkers van de bus waren inmiddels ook gearriveerd namelijk: Sjaak (M)ourinho el maestro, Jappie van Hes en Rudi Waterlander of te wel los cerebros (de breinen). Nick gaf aan dat er nog een speler ontbrak. Ivar was net als vorige week nog niet aanwezig. Na een telefoontje bleek Ivar al onderweg te zijn. Wij gingen al vast richting de kleedkamer waar el maestro Sjaak (M)ourinho vertelde wat de opstelling was: Robin in de goal, cenraal in de verdedeging stonden Jurjan en Klaas, op de backs stonden Henk Jan rechts en Jasper links, het middenveld bestond uit Bernard in het midden, links Bowe en rechts stond Nick. Voorin stond Stephan in de spits, Kees Pieter rechts en links Stan. De wisselspelers waren Ivar, Imme en Lars.

Eerste helft:
De aftrap werd genomen door Oudehaske. We gaven gelijk druk op de tegenstander. Wolvega zakte in, zij parkeerden dus de bus, om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Wolvega had dus onze tactiek overgenomen. Kees Pieter el mago (de goochelaar) had gelijk een mooie actie in huis en speelde de bal door de benen van de tegenstander. We bleven goed druk zetten op onze tegenstander. Dit ging af en toe gepaard met een overtreding. Een schot van Jasper werd geblokt door een speler van Wolvega. Dit leidde tot een hoekschop. Deze leverde echter niets op. Even later moest een speler van Wolvage het speelveld verlaten met een ernstige blessure (hamstring?). Gedurende de eerste helft waren wij behoorlijk aan elkaar gewaagd. Wij zetten druk en Wolvega probeerde vanuit de omschakeling gevaar te stichten. Het meeste gevaar kwam van beide kanten voort uit vrije trappen en hoekschoppen. Wij stonden goed te verdedigen met als gevolg dat de pogingen van Wolvega onschadelijk werden gemaakt. Overigens deed Wolvega hetzelfde met onze pogingen. Een ruststand van 0-0 was dan ook een logisch gevolg.
Tweede helft:
De tweede helft kwam Imme er in voor Bowe. Imme ging linksbuiten spelen en Stan kwam daardoor op het middenveld te spelen. De tweede helft bleven wij Wolvega onder druk zetten. Een handsbal van een speler van Wolvega werd door de scheidsrechter niet gezien. Uit de daarop volgende aanval werd een voorzet door een speler van Wolvega over gekopt. Stephan werd met zijn snelheid de diepte in gestuurd, echter zijn inzet was een prooi voor de keeper van Wolvega. Dit gold ook voor een schot van Stan. Na een kwartier kwam Lars er in voor Jasper. Het spelbeeld in de tweede helft was gelijk aan die van de eerste. Gevaar werd er vooral gesticht uit hoekschoppen en vrije trappen. Echter beide partijen wisten nog steeds de 0 te houden. Na ongeveer 20 minuten krijgt Wolvega een vrij trap te nemen op ongeveer 20 meter afstand van onze goal. Robin zette een muur neer. De muur stond goed. Wolvega kwam toch op een 0-1 voorsprong doordat de vrije trap langs de muur in de hoek van onze keeper ging. Wolvega krijgt vlak daana nog een grote kans als een speler alleen op Robin afgaat. Gelukkig voor Oudehaske verliest de speler de controle over de bal en verspeelt deze eenvoudig. Ivar komt er in voor Kees Pieter. Het gevaar moet vandaag van ons komen uit de hoekschoppen en vrije trappen. Deze worden over het algemeen goed verdedigd door Wolvega. Uit een tegenaanval vanuit een afgeslagen corner weet Robin een kopbal van een speler van Wolvega over te tikken. Het blijft dus gelukkig 0-1. Wij blijven druk zetten, echter 100% kansen levert dit niet op. Schoten worden iedere keer geblokt door de spelers van Wolvega. Een kopbal van Stephan wordt door een speler van Wolvega van de lijn gehaald. Wij voeren de druk steeds meer op met als gevolg dat wij meerdere hoekschoppen en vrije trappen mochten nemen. De verdediging van Wolvega kraakte wel in zijn voegen maar wist wel de 0-1 over de streep te trekken. Voor ons betekende dit de tweede verliespartij op rij.
Nabeschouwing:
Oudehaske en Wolvega bleken aanelkaar gewaagd. Uiteindelijk trok Wolvega aan het langste eind en nam de drie puntene mee naar huis. Dus Robin je mag weer naar de bus kijken, en waar nodig is reparaties uitvoeren. Komende dinsdag, 6 november 2018, staat thuis om 20.00 uur de bekerwedstrijd tegen CVVO 2 op het programma. Kom allemaal kijken naar deze wedstrijd.