De Bus met problemen kom niet door APK

28 oktober 2018 14:30

De Voorbeschouwing:
Na een weekend rust was het weer zover en mocht de Hoske 2 weer een potje ballen. De bus die vanwege dit weekendje rust even in de garage was geparkeerd mocht weer van z’n plek. Door al dat stof moest hij wel even door de wasstraat maar voor de rest was hij klaar om te gaan net als de mannen van de Hoske 2 die de afgelopen weken keihard hadden getraind. Na al dit harde werk moest nog maar blijken of dit weekend rust de Hoske 2 ten goede kwam. Want na een sterke start met 10 punten uit 4 duels waarin 0 tegengoals werden geïncasseerd is het toch altijd maar de vraag of zo’n reeks kan worden door getrokken.

Na zo’n start gaan tegenstanders toch rekening met je houden en zullen ze zich dus beter voorbereiden en motiveren wanneer de Hoske op bezoek komt. Desalniettemin was de volgende halte te vinden in Zwartsluis op de Cingellanden bij DESZ 2. Een ploeg die makkelijk scoort en dus een geduchte tegenstander voor de Hoske. Hoewel de wedstrijd aanvankelijk begon om 12:30 zette trainer Sjaak M(ourinho) zijn spelers op scherp door aan te kondigen dat de wedstrijd om 12:15 zou aanvangen. Dit in verband met een aantal spelers die aan de vooravond van de wedstrijd naar Deventer waren afgereisd om Go Ahead Eagles toe te juichen, hoewel sommigen toch ook meegingen om de tegenstander van die avond SC Cambuur het erg moeilijk te maken. Toch waren deze mannen ’s ochtends fris en fruitig en ook nog eens keurig op tijd op het Sportpark Pieter Bultsma. Dit in tegenstelling tot Ivar die vond dat hij wel wat meer slaap kon gebruiken waardoor de technische staf zich genoodzaakt voelde hem wakker te bellen. Nadat iedereen klaar was voor vertrek, stapte iedereen in de auto om aan de 50 kilometerlange tocht te beginnen. Jurjan moest nog even langs Ivar om hem van huis op te halen en vond dit naar eigen zeggen geen probleem omdat hij dan ‘’Even lekker naar Rottum kon broezen!’’. De chauffeur van Stephan wilde ook wel eens zien hoe mooi dat Rottum toch was en broezde daarom maar achter Jurjan aan. Enigszins verlaat kwam iedereen aan op het sportpark van DESZ en kon er dan eindelijk worden gesproken over voetbal. In de kleedkamer bleek al snel welke jongens mee waren geweest naar Deventer. Want met een paar flinke darmgasjes werd iedereen op scherp gezet voor de wedstrijd. Er heerste een jolige sfeer in de kleedkamer totdat de strenge maar toch altijd rechtvaardige technische staf binnen liep en met de opstelling op de proppen kwam.

De Opstelling:

Op de goal stond deze wedstrijd een vreemd gezicht, Sven Bultsma was opgeroepen omdat de gewoonlijke sluitpost andere verplichtingen had in Oudemirdum. In verdedigend opzicht werd hij ondersteund door de eeuwige rechtsback Henk Jan, Klaas Astronauta, Broer(tje) Lars Bultsma en Jasper. Verder moesten Bernard, die voor de wedstrijd tevens was aangewezen als aanvoerder, Bowe en Stan het middenveld bewaken en de mannen die ervoor moesten zorgen dat de verdediging van DESZ geen oog meer dicht deed die avond waren Stephan, Jurjan en Imme met een lichte jetlag na zijn korte trainingskamp in Portugal. Verder werden de krachten van Nick, Ivar en Rene bewaard om eventueel later in de wedstrijd nog wat te forceren. En niet te vergeten stond natuurlijk de nog altijd geblesseerde maar onderhand trouwe supporter Arno Bauknegt langs de lijn om zijn ploeg naar de overwinning te schreeuwen.

De tactiek voor het begin van de wedstrijd was duidelijk, Parkeer die bus! Mocht de tegenstander anders spelen of mocht de Hoske geen grip hebben op de tegenstander zou de tactiek naar inzicht van de technische staf dan wel door aanvoerder Bernard worden aangepast.

De Wedstrijd:
Jurjan mocht de wedstrijd in gang brengen met de aftrap en dat deed hij dan ook foutloos. Na een iet wat rommelig begin was DESZ de ploeg die de wedstrijd het best vervolgde. DESZ had de ploeg na een paar minuten goed georganiseerd waar de Hoske nog zoekende was. Door de goede organisatie van DESZ konden ze het middenveld en de aanval van de Hoske gemakkelijk vast zetten waardoor de verdedigers de bal moeilijk kwijt konden en zich vaak genoodzaakt voelden de lange bal te spelen. Na een kleine twintig minuten was het dan ook DESZ die voor het meeste gevaar zorgde en gevaarlijk in de buurt kwamen van de 16 echter konden deze speldenprikjes nog worden opgevangen door het centrale duo. De Hoske werd steeds verder naar achter gedrongen en kon moeilijk van eigen helft weg komen. Een enkele diepe bal op Stephan en Imme leidden ook tot niks en de Hoske wist even niet waar ze het zoeken moesten. De eerste echte kans van de wedstrijd was dan ook voor DESZ en kwam uit een corner die allereerst konden worden weg gewerkt door Sven die boven iedereen uit torende en de bal weg bokste maar deze bal kwam via een omweg alsnog voor de voeten van een DESZ aanvaller die de bal tussen de palen schoot. Gelukkig stond daar Jasper die de bal nog voor de doellijn kon wegwerken. De tweede echt gevaarlijke aanval kwam ook van DESZ de bal werd door de centrale verdediger in de hoek gelegd waarbij de linksvoor de bal terug legde op de 16 en de aanvaller van DESZ een vrije schietkans kreeg. Gelukkig voor de Hoske schoof hij deze bal voorlangs. Hierna veranderde de Hoske van strijdplan en besloot om maar eens wat druk te gaan zetten om te zien of zij hiermee meer grip op de wedstrijd kregen. Kort hierna werd Imme diep gestuurd die zijn eerste man voorbij liep maar ook een schop kreeg, en toen zijn tweede man voorbij liep en weer een schop kreeg waarna Imme besloot dat het genoeg was en de vrije trap te accepteren. Jasper eiste de vrije trap op en schoot deze helaas net over de lat. Kort voor het einde van de eerste helft werd de spits van DESZ diep gestuurd. Klaas kon deze dieptebal onderscheppen maar raakte hierbij geblesseerd waardoor het einde wedstrijd was. Ivar werd opgeroepen om de vlag neer te leggen en Klaas centraal achterin te vervangen. Een paar minuten na dit vervelende moment blies de scheids af voor de 1e helft.

In de rust werden de mannen onder het genot van een kopje thee erop gewezen dat het allemaal net niet was hoe het moest zijn. Overal te laat en reactief voetballen in plaats van anticiperend voetballen. Na wat korte woordenwisselingen ging de Hoske vol goede moet de 2e helft in.

De 2e helft werd afgetrapt door DESZ al was hier enige onzekerheid over. Al snel in de 2e helft bleek dat wederom dat DESZ beter uit de kleedkamer kwam en dat het voor de Hoske erg lastig ging worden. DESZ was vele malen gevaarlijker en kwam regelmatig in de buurt van Sven die de Hoske een paar keer goed kon redden net zoals hij in de eerste helft al een aantal keer had gedaan. Na zo’n 60 minuten was het dan eindelijk zover DESZ had Sven gepasseerd maar had hierbij geen rekening gehouden met Henk Jan die de bal met een sliding uit de goal kon werken waardoor het 0-0 bleef. DESZ bleef op de deur van de Hoske kloppen en kwam uiteindelijk door een discutabele goal op voorsprong. Waar de grensrechter en meerdere spelers van de Hoske aan buitenspel dachten besloot de scheidsrechter dat dit niet zo was en keurde de goal tot ongenoegen van vele oranje gekleurde shirts goed. Jurjan wilde zijn ploeg oppeppen met de woorden ‘’Kom op Oudehaske! Deze goal is goedgekeurd nu moeten we gaan voetballen!’’ Dat kan natuurlijk niet, en ook de scheids vond dit een belediging en Jurjan was hierdoor de eerste die met een gele kaart in het boekje verscheen. Nick mocht kort na de 1-0 invallen terwijl Stan naast Klaas en Rene plaats mocht nemen. De wedstrijd werd er niet beter op na deze goal. Een paar vervelende overtredingen werden gemaakt waarvoor Stephan dan ook op de bon geslingerd werd. Nadat hij een vrije trap meekreeg besloot hij zijn tegenstander omver te duwen. De kreet die zijn tegenstander uitsloeg schijnt te zijn gehoord tot in Zwolle. Kort hierna volgde de 2-0. Een voorzet kon niet onschadelijk worden gemaakt en Jurjan die uit alle macht probeerde de bal weg te werken tikte deze onfortuinlijk achter Sven. De scheids had toch enigszins medelijden met Jurjan en gaf hem daarom een bemoedigend knipoogje. DESZ bleef ook na dit doelpunt vol druk uitoefenen op de goal van de Hoske die niet genoeg weerstand konden bieden en dit resulteerde uiteindelijk in de 3-0. De Hoske kon uiteindelijk nog één keer gevaarlijk worden door een uitbraak van Stephan die de bal tegen de rechtsback/keeper van DESZ aanschoot. Kort hierna floot de scheids voor het eindsignaal en was de wedstrijd die nooit echt een strijd is geweest afgelopen. De meeste mannen wilden na dit toch wat heetgebakerde duel de tegenstanders nog succes wensen al waren sommigen tegenstanders hier niet van gediend. Rene die wegens blessureleed niet kon invallen wilde toch nog op het wedstrijdformulier vermeld worden en dit deed hij op een zeer listige manier. Net toen aanvoerder Bernard en de scheids een overeenstemming hadden bereikt over het kwijtschelden van de kaarten kwam Rene die vervolgens zonder ook maar een minuut te spelen een gele kaart kreeg waardoor hij toch nog in het boekje werd genoteerd. In de kleedkamer werd al snel de conclusie getrokken uithuilen en opnieuw beginnen.

Nabeschouwing:
Na het analyseren van de beelden kunnen we toch wel concluderen dat De Hoske nooit echt aanspraak heeft gemaakt op de overwinning en dat DESZ, zeker vandaag, de betere ploeg was en verdiend gewonnen heeft. Desalniettemin is het natuurlijk jammer dat de onoverwinnelijke status verloren is gegaan en dat er 3 goals zijn geïncasseerd. Later deze middag bleek dat ‘de bus’ niet door de APK kwam. We zullen Robin Visser vragen hiernaar te kijken en de bus te repareren voor het volgende duel thuis tegen Wolvega om 12:00. Na deze nederlaag kan De Hoske 2 wel wat steun gebruiken dus een ieder is van harte welkom. Mocht u niet aanwezig kunnen zijn zal er wederom een mooi verslag verschijnen dat dit keer zal worden verzorgd door Lars Bultsma.

Verder wil ik iedereen bedanken voor het lezen en tot volgend weekend.