8315AM
LUTTELGEEST
tel. 0527-202781

Zaterdag 5 februari 2022.

Het is winderig in Luttelgeest, erg winderig. Terwijl de mannen van het 4e hun uiterste best doen om warm te worden tijdens deze gure dag laten de mannen van Tonego 3 hun ervaring zien. Na een gezellig samenzijn aan de bar komt Tonego om 14:20 het veld op, 3 keer heen en weer rennen (de spieren waren immers in de kantine opgewarmd) en klaar is kees.
Wind en zon zijn legitieme redenen om van helft te wisselen en dus moet dit vandaag ook gebeuren. Of het Tonego was dat ons wind en zon tegen wilde geven of dat wij Tonego uit wilde putten door ze extra meters te laten maken is me nog onduidelijk. Wat het ook was, het werkte in het voordeel van De Hoske. In de 5e minuut zorgt Baptiste voor wat afleiding nadat hij een tik kreeg (dit was in Lemmer te horen) waardoor Harmen vrij kan afronden 0-1!
Na 8 minuten zet Jelle Keizer goed voor vanaf links, helaas loopt Sander er net onderdoor en wordt Baptiste zijn schot vervolgens gekraakt.
Omdat dat aandacht in de beginfase veelal uitging naar de aanvallende spelers zorgde onze verdediging er even voor dat ook zij de aandacht kregen die ze verdienen. Zelf gevaar achterin creëren om het vervolgens eigenhandig te neutraliseren kunnen alleen de echt routiniers.
Harmen was hier natuurlijk niet van gediend en besloot solo op weg te gaan naar de 0-2. Dribbel links, dribbel rechts, schaar, overstapje, sleep, doelpunt! Doet ie het toch hè.
Minuut 15, corner Tornego, Kevin zag de zon, niet de bal, 1-2, toch maar die pet op...
Hierna gaat het spel wat heen en weer en wordt de conclusie getrokken dat het bankje niet erg comfortabel is. Maar hey, op ons niveau moet je blij zijn als er überhaupt een dug-out met een bankje staat!
In de 23e minuut valt een lange bal van Tonego goed en valt vervolgens middels een prima boogballetje over Kevin heen binnen, 2-2.
Tonego heeft de smaak te pakken en schiet al snel de 3-2 binnen.
Kort daarop scoort Tonego weer, echter heeft onze grens Jelle W een overtreding op Kevinho geconstateerd. Na een goed gesprek en charme offensief weet Jelle de scheidsrechter te overtuigen en blijft het 3-2.

2 minuten voor rust weet Tonego nog de 4-2 te maken.

15:23, Thee!

Om 15:35 staat iedereen weer op het veld.
De toespraken zorgen voor hernieuwde vechtlust en als snel is daar de eerste kans voor Oudehaske, helaas rolt de bal voorlangs.
Na 8 minuten in de tweede helft wordt de strakke corner van Tilma goed binnengekopt de Remco, 4-3.
Het spel stabiliseert en in de 85e minuut schiet Alex de bal knap in de verre hoek, 4-4!
In de laatste minuut weet Jelmer de bal nog in de hoek te koppen, de scheidsrechter fluit en wijst naar de stip, 4-5!
Als vervolgens de bal naast het doel ligt (iets met een gat in het net) besluit de scheidsrechter alsnog het doelpunt terug te draaien waardoor Oudehaske met een bestolen gevoel van het veld loopt.
Gelukkig duurt dit bij ons ook niet langer dan dat en voordat Werner begint te knorren van geluk is de sfeer in de kleedkamer alweer opperbest.

Kou, wind en doelpunten, met 1 punt op naar de kantine, goed weekend!