Datum

3 oktober 2020 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na de gewonnen openingswedstrijd en het gelijke spel tegen DWP afgelopen week mocht de selectie vandaag afreizen naar het afgelegen Easterein voor de wedstrijd tegen de lokale helden van SDS. Bij dit team zit de meest bekende speler van de competitie, namelijk politicus en tv celebrity Habtamu de Hoop. Hij bleef echter wel 90 minuten op de bank zitten vandaag. SDS is dit seizoen begonnen met een nederlaag bij Workum, maar revancheerde zich afgelopen week door een overtuigende 0-3 overwinning in en tegen Willemsoord. Daarnaast is SDS uit voor Oudehaske traditioneel een lastige uitwedstrijd. Er werd namelijk voor het laatst gewonnen in Easterein in het seizoen 1990/1991 (ja, u leest het goed).  Bij Oudehaske zat Jordy Mulder weer voor het eerst sinds lange tijd bij de wedstrijdselectie. Hij nam samen met Soufian Ihijji en jongeling Alexander Brink plaats op de bank. Oudehaske begon in dezelfde opstelling als in de wedstrijd tegen DWP.

Voorafgaand aan de wedstrijd had aanvoerder Wilmer Hazenberg nog een klein presentje voor scheidsrechter Van Dijk. Het was deze week namelijk weer 'De week van de scheidsrechter'. Om 14.30 uur gaf de arbiter het startsignaal en mocht spits Dennis Speelman de bal aan het rollen brengen. Vanaf het begin werd er van beide kanten geprobeerd om via verzorgd voetbal tot kansen te komen. De eerste 2 mogelijkheden waren voor de thuisploeg. De eerste keer redde doelman Sven Bultsma knap en bij de 2e mogelijkheid schoot Steven van der Pol de bal hard tegen de lat toen de bal door de verdediging onvoldoende werd aangevallen. Oudehaske creëerde zelf ook een aantal mogelijkheden. Deze leidden echter niet tot de openingstreffer. Eerst was het Syb van den Beuken die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied op de paal schoot. Even later was het wederom Van den Beuken met een mogelijkheid, toen hij de bal in de handen bij doelman Toering schoot nadat Gerard Hooisma de bal op de zestien aan hem gaf. In de 23e minuut was er uit het niks opeens een levensgrote kans voor Dennis Speelman. Sebastiaan de Leeuw nam snel een vrije trap en zette Speelman vrij voor het doel. Speelman wist deze kans echter niet te verzilveren en schoot de bal jammerlijk naast. Rond het half uur had Oudehaske nog een mogelijkheid toen Sebastiaan de Leeuw met een vrije trap voor dreiging zorgde. Echter wist hier geen oranjehemd tegenaan te lopen, waardoor ook deze mogelijkheid niet werd benut. Verder bleven beide ploegen voetballend de openingen zoeken en was er ook zeker dreiging vanuit de thuisploeg. In het restant van de eerste helft waren er verder geen noemenswaardige kansen te noteren waardoor beide ploegen gingen rusten met de brilstand.

Trainer Posthuma van SDS was er in de rust niet gerust op dat SDS de ongelsagen reeks van ruim 30 jaar kon vasthouden, gaf hij naderhand toe. Wat hij in de rust ook gezegd heeft, het heeft effect gehad. Want vanaf het begin van de tweede helft was SDS feller en scherper in de duels dan in de eerste helft. Oudehaske kreeg hierdoor minder grip op de wedstrijd dan dat het voor rust had. Na een serie hoekschoppen van SDS waar al enige dreiging zat, kwam Oudehaske in de 57e minuut toch op achterstand. Vanuit de omschakeling kwam SDS er snel uit over haar rechterkant waarbij de rappe Steven van der Pol een voorzet gaf op Stan Korbach die de bal knap via de binnenkant van de paal binnen kopte, 1-0. Oudehaske kwam voetballend steeds minder in het spel voor en wist weinig tegenover de openingstreffer te stellen. In de 68e minuut leidde dat dan ook tot de 2-0. Waar Oudehaske in de eerste helft niet de mogelijkheid na een snel genomen vrije trap wist af te ronden, wist SDS dat wel te doen. Door onoplettendheid kon de zojuist ingevallen Jelmer Posthumus achter de defensie komen en hij wist de bal achter doelman Bultsma te schuiven. Na de 2-0 besloot trainer Van der Galiën in te grijpen en tweemaal te wisselen. De licht geblesseerde Wilmer Hazenberg werd vervangen door Jordy Mulder en Sebastiaan de Leeuw mocht het veld verlaten voor Soufian Ihijji. Snel hierna kreeg Oudehaske nog dé kans op de aansluitingstreffer, toen het wederom Dennis Speelman was die een mogelijkheid kreeg. Binnen de zestien haalde Speelman hard uit, alleen redde de doelman van SDS knap. Verder waren er nog een aantal dreigende situaties voor het doel van SDS, zonder dat dit grote kansen opleverde. In de 80e minuut werd Erwin Holtrop vervangen voor Alexander Brink. Voor Brink betekende dit zijn competitiedebuut bij het eerste elftal van Oudehaske. In de laatste minuten was het Oudehaske dat de deur voor SDS wagenwijd openzette, omdat het zelf vol voor de aansluitingstreffer ging. Uit 1 van deze mogelijkheden was het Peter Hoogerwerf die voor de beslissende 3-0 zorgde. In het strafschopgebied kapte hij een Oudehaske speler uit en wist de bal vervolgens met een geplaatst schot prachtig in de rechterbovenhoek te plaatsen. Verder kreeg SDS nog een grote kans, echter was het doelman Bultsma die met een katachtige redding een geflatteerde 4-0 wist te voorkomen. Na 90 minuten blies de goed leidende arbiter voor het einde van de wedstrijd.

Wederom wist Oudehaske niet de volle buit te pakken in Easterein en ging het met legen handen naar huis. Voor Oudehaske is het nu weer zaak om de rug te rechten en volgende week weer vol voor de overwinning te gaan. Op het eigen sportpark is dan VV Willemsoord de tegenstander. Deze ploeg was afgelopen weekend vanwege een besmetting binnen de vereniging vrij en hebben een week extra gehad om zich op te laden voor deze wedstrijd. Op zaterdag 10 oktober om 14.30 uur is de aftrap onder leiding van scheidsrechter Vellinga.

Tot volgende week!

Opstelling Oudehaske: Sven Bultsma, Jelte Biljam, Wilmer Hazenberg (Jordy Mulder/70), Steffen Hamhuis, Stan Alleman, Sebastiaan de Leeuw (Soufian Ihijji/70), Erwin Holtrop (Alexander Brink/80), Syb van den Beuken, Gerard Hooisma, Dennis Speelman, Joran Overwijk)

Opstelling SDS: Jaap Toering, Luuk van der Schaar, Erik Haitsma, Gerwin Sybesma, Remco Hylkema, Pieter Sijtsema, Steven van der Pol (Jelte Pieter Dijkstra/82), Teun Heeres, Matthijs Postma, Peter Hoogerwerf, Stan Korbach (Jelmer Posthumus/65)