Willemsoord 1

3e klasse A

10 oktober 2020 14:30

Vellinga, A.

Oudehaske – Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen SDS mocht Oudehaske zich vandaag revancheren tegen VV Willemsoord. Deze ploeg is voor de oranjehemden geen onbekende tegenstander, daar het sinds seizoen 16/17 vast bij Oudehaske in de competitie zit. Afgelopen seizoen werd deze wedstrijd maar een keer gespeeld en hierbij kon een destijds jeugdig Oudehaske de punten niet binnenhalen tegen de ervaren voetballers van Willemsoord. Oudehaske was compleet en ten opzichte van vorige week was er 1 verandering in het elftal. Soufian Ihijji was weer terug te vinden op het wedstrijdformulier. Dit ging ten koste van jongeling Syb van den Beuken. Hij mocht plaats nemen op de bank naast Gerrit Berger, Bowe Muurling en de altijd gezellige gebroeders Mulder.

Oudehaske mocht de aftrap nemen en het tot nu toe puntloze Willemsoord liet direct het initiatief aan de thuisploeg. De gasten probeerden er vanuit de omschakeling snel uit te komen. Oudehaske mocht tot de middenlijn doen wat het wou maar veel verder dan daar kwam de thuisploeg ook niet. Dit zorgde ervoor dat er aan beide kanten weinig spektakel voor de goal was. Na een klein kwartier moesten de gasten ook al een wissel toepassen. De geblesseerde Erik Zondergeld kon niet verder en werd vervangen door Mike Siemonsma. Na ongeveer 20 minuten was daar plots een grote mogelijkheid voor Willemsoord toen de geslepen Jeroen Dekker op 18 meter van de goal de bal voor zijn linkervoet kreeg en de bal in de lange hoek schoot. Gelukkig voor eenieder met een oranjezwart hart belande zijn poging op de paal. In deze fase van de wedstrijd kregen de balvaardige middenvelders van de gasten te veel ruimte om te voetballen. Het gevaar wat beide ploegen nog hadden voor rust kwam vooral voort uit standaard situaties. Willemsoord had een paar goed ingedraaide corners die rond de 1e paal terecht kwamen. Deze werden echter onschadelijk gemaakt door de thuisploeg. Bij de hoekschoppen van Oudehaske kwam doelman Weijs als winnaar uit de strijd. Een minuut voor rust kreeg Ruben Siemonsma ook nog de gele kaart gepresenteerd nadat hij herhaaldelijk kritiek had op de goed leidende scheidsrechter Vellinga. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met de welbekende brilstand.

Oudehaske kwam na rust ongewijzigd uit de kleedkamer. Willemsoord paste wel een tweede wissel toe. Ruben Siemonsma mocht na zijn kritische woorden richting de arbiter in de kleedkamer blijven. Voor hem in de plaats kwam Abdoul Aboulghazi in het veld. De tweede helft tapte Oudehaske vanaf minuut 1 uit een ander vaatje. Het was feller in de duels, het middenveld herpakte zich en er werden meer mogelijkheden gecreëerd. In minuut 48 leidde dit ook tot een 1-0 voorsprong. Een goed genomen corner door Joran Overwijk werd bij de tweede paal gebracht. Hier wist centrale verdediger Steffan Hamhuis de bal met de binnenkant van zijn voet te raken waarna hij via een been van de tegenstander in het dak van het doel belandde. Hierna was het Oudehaske wat de klok sloeg en Willemsoord kon hier weinig tegenoverstellen. De verdediging stond vandaag als een huis en de tegenstander kon geen vuist maken. Willemsoord probeerde het wel door via de handige Tim Jansen het spel te maken. Echter zat hij na rust in de tang bij Sebastiaan de Leeuw en Erwin Holtrop. In minuut 70 werd Soufian Ihijji vervangen door Syb van den Beuken. Voor hem kwam er steeds meer ruimte om het verschil te maken. Dit gold ook voor Rick Mulder. Hij kwam 5 minuten later in het veld voor Gerard Hooisma. Mulder liet direct zien gretig te zijn en zijn directe tegenstander had dan ook zijn handen vol aan hem. Hij kwam er al een paar keer dreigend door en het was wachten tot daar meer uit kon worden gehaald.  Ondertussen probeerde Willemsoord door wat meer opportunistisch te gaan spelen en de lange zojuist ingevallen Ingmar Kemper te zoeken de gelijkmaker te forceren. Dit leidde echter niet tot het voor hen gewenste resultaat. In de 80e minuut kwam Jordy Mulder middenveld versterken. Hij kwam in de plaats van Sebastiaan de Leeuw. Een paar minuten na deze wissel werd de voorsprong door Oudehaske verdubbeld. Jordy Mulder kon een pass eruit halen, stuurde de bal direct de hoek in waar de verdediger van Willemsoord direct onder druk werd gezet door Dennis Speelman. Hij kon de bal ontfutselen en ging richting het vijandelijke doel. Hij kreeg de bal bij Syb van den Beuken die hem vervolgens bij Joran Overwijk kon krijgen. Overwijk kon het laatste zetje geven en schoot de bal in het net, 2-0. Vervolgens was het verzet gebroken en kreeg Oudehaske vrij baan om te voetballen. Na de 2-0 viel ook al vrij snel de 3-0 toen de vandaag ijverige en uitstekend spelende Joran Overwijk de bal op het middenveld ontving. Hij zag aan de rechterzijde Rick Mulder al lopen en met een splijtende steekpass zette hij Mulder één op één met de keeper. Hierbij was hij niet zelfzuchtig en gunde Dennis Speelman zijn eerste ster op Voetbalnoord. Echter was het tegenstander die daar anders over dacht en hij besloot de bal dan ook maar in zijn eigen doel te glijden. Hierna kwam Oudehaske er nog een paar keer gevaarlijk uit, maar er werd niet meer gescoord waardoor Oudehaske met een 3-0 overwinning van het veld af stapte.

Na deze overwinning vindt Oudehaske zich terug op een knappe derde plaats op de ranglijst. Volgende week staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Voor trainer Koos van der Galiën betekent dit een weerzien met zijn voormalig ploeg SVM uit Marknesse. Ook hier liggen er weer genoeg mogelijkheden tegen deze altijd stugge polderploeg. De geleerden van Voetbalnoord voorspellen een doelpuntrijke wedstrijd waarbij Oudehaske in een 2-3 nederlaag het onderspit delft. Aan Oudehaske de taak om het ongelijk van deze 'experts' te bewijzen.

Tot volgende week!

Opstelling Oudehaske: Sven Bultsma, Jelte Biljam, Wilmer Hazenberg, Steffan Hamhuis, Stan Alleman, Sebastiaan de Leeuw (Jordy Mulder/80), Soufian Ihijji (Syb van den Beuken/70), Gerard Hooisma (Rick Mulder/75), Dennis Speelman, Joran Overwijk

Opstelling Willemsoord: Christiaan Weijs, Danny Wardenier (Ingmar Kemper/79), Rik Mulder, Jordy Dekker, Marcel Logchies, Erik Zondergeld (Mike Siemonsma/13), Wilco van Luik, Tim Jansen, Douwe van Klinken, Jeroen Dekker, Ruben Siemonsma (Abdoul Aboulghazi/45)