2 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Na een weekje vrij te zijn geweest vanwege het winterse weer, mochten we afgelopen zaterdag aantreden tegen onze vrienden van Willemsoord. De uitwedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen door de Haskers. Maar in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

In een overwegend rommelige eerste helft, kwam Oudehaske na ongeveer een half uur spelen, met wat hulp van de tegenstander op voorsprong. Na goed doordekken raakte de linksback van Willemsoord even het spoor bijster en plaatste de terugspeelbal naast de keeper die niet meer kon reageren. In die fase was de voorsprong overigens niet onverdiend. Oudehaske was op dat moment de ploeg, zonder overigens heel gevaarlijk te worden, met het meeste balbezit en aandrang richting de goal van de tegenstander.  1-0 was dan ook de ruststand.

In de rust werd vooral gehamerd op het wat strakker verdedigen op hun opkomende middenvelders en het meer druk zetten op hun 2 centrale verdedigers. Aanvankelijk ging dat Oudehaske in de 2e helft beter af. Echter waren de beste kansen in de beginfase van de tweede helft voor onze gasten uit Willemsoord. Een kans voor open goal werd gemist en ook moest de prima keepende Hendrik tot 2 maal toe ingrijpen. Rond de 70ste minuut kreeg Rick een levensgrote kans om de 2-0 te maken. De bal, die overigens niet onaardig werd in geschoten, werd fantastisch gekeerd door de keeper van Willemsoord. Emiel, die tot dan toe zijn directe tegenstander in de broekzak had, dekte aan de zijkant iets te onbesuisd door. In de aanval die daaruit voortkwam, konden de mannen uit Willemsoord relatief makkelijk de 1-1 scoren. Dit was eigenlijk het laatste echte wapenfeit van de wedstrijd. Beide ploegen konden een punt bijschrijven aan het totaal. Iets waar ze beide niet veel mee opschieten.

Tot volgende week (als het weer het toelaat), waar uw razende reporter dit keer Eelco de Groot zal zijn.