Oudehaske 2de helft vliegend langs Willemsoord

3e klasse A

17 november 2018 14:30

Strampel, J.H.

Op 17 november 2018 mocht het vlaggenschip van Oudehaske afreizen naar Willemsoord. Twee jongens uit de selectie hadden besloten om met nog wat andere Hosker boys een weekend weg te gaan. Onder toeziend oog van de voorzitter, werden deze jongens scherp in de gaten gehouden. De avondklok was ingesteld en de voorzitter zou er op toezien dat deze werd nageleefd. Na een x aantal biertjes verder, werd het de voorzitter net even teveel. Deze viel als een blok in slaap. Nooit gaat er iemand achter komen of deze jongens ook daadwerlijk vroeg zijn gaan slapen.

Rond half 12 vertrokken deze 2 mannen onder toeziend oog van de voorzitter, die op dat moment net weer een alcoholische versnapering probeerde te openen, richting Willemsoord. Na 10 km werd er besloten om toch maar even een bezoek te brengen aan een tankstation. Hier werden de nodige blikjes red bull ingeslagen. Of deze blikjes red bull de jongens ook daadwerlijk de spreekwoordelijke vleugels hebben gegeven zal later op terug worden gekomen. Eenmaal aangekomen bij de sportvelden van Willemsoord, worden deze jongens warm onthaald door een aantal spelers die de moeite hadden genomen om bij het 2de van Oudehaske te kijken. Na een aantal verhalen verder wat er de avond daarvoor was gebeurd werd en besloten om het oranje tenue aan te trekken en te luisteren na de opstelling die de hoofdtrainer weer uit de hoge hoed moest toveren. Het doel werd verdedigd door Hendrik Meester. De achterhoede bestond uit: Emiel – Wilmer – Remko – Eelco. Op het middelveld was er plek voor: Soufian – Erwin – Sebastiaan. De doelpunten deze middag werden verwacht van: Rick – Dennis – Robbert.

Op de zandbak van Willemsoord werd om half 3 afgetrapt door Dennis. Omdat Willemsoord geen pupil van de week had, is er besloten dat de jongste van het stel mocht aftrappen. Het was Willemsoord wat het initiatief pakte en Oudehaske onder druk probeerde te zetten. Tot hele grote kansen leidde dit niet. Het was Oudehaske dat brutaal de voorsprong pakte na 20 minuten spelen. Na een onderschepping op het middenveld werd de bal snel voorwaarts gespeeld. Deze kwam uiteindelijk bij Rick terecht, die met een bekeken schot(je) de keeper op het verkeerde been wist te zetten. Het spelbeeld veranderde niet na deze goal. Oudehaske wachtte af en liet Willemsoord het spel maken. In de 31ste minuut wist Willemsoord dan toch een gaatje te vinden in de goed georganiseerde verdediging van Oudehaske. Een lange bal leek te kunnen worden terug gekopt naar de keeper. Echter nadat deze bal had gestuit op het veld, kon er niet genoeg vaart meer achter gezet worden. De aanvaller van Willemsoord was er als de kippen bij en passeerde Hendrik. De 1-1 stond op het scorebord. Na deze goal stond de verdediging weer als een huis en kreeg Oudehaske toch nog een aantal kansen. Rick kopte na een voorzet van Sebastiaan op de rug van een verdediger. Dennis zag een schot goed worden gepakt door de keeper. In de laatste seconden van de eerste helft leek Oudehaske nog op voorsprong te komen. Dennis slalomde tussen 4 verdedigers door en legde de bal terug op Sebastiaan. Die zag bij de 2de paal Rick vrij staan en zette de bal voor. Helaas was de aanname van Rick net niet zuiver genoeg, waardoor er een verdediger tussen kon komen. Na dit laatste wapenfeit floot de scheidsrechter af voor de rust.

In de rust werden de laatste puntjes op de i gezet. Oudehaske moest in de 2de helft met wat meer durf gaan voetballen en het vertrouwde combinatiespel weer gaan spelen. Ook de wind zou nu in het voordeel van Oudehaske zijn.

Waarbij Oudehaske normaliter niet scherp uit de kleedkamer komt, was dit nu niet het geval. Vanaf het begin van de 2de helft voetbalde Oudehaske veel makkelijker. Dit leverde in de 48ste minuut een corner op. Deze werd door Eelco ingebracht, bij de eerste paal doorgekopt door Rick en uiteindelijk binnen gekopt door Remko. De 1-2 was een feit en men was het erover eens dat er meteen doorgedrukt moest worden. 3 minuten later was het alweer raak. De keeper van Willemsoord dacht een middenvelder in te kunnen spelen. De aanname van deze middenvelder was onzorgvuldig. Hierdoor kon Sebastiaan er tussen komen. Sebastiaan ziet Robbert compleet vrij staan in het centrum en speelt hem de bal aan. Robbert aarzelt geen moment en schiet de bal voorbij de keeper. Zou Oudehaske door deze treffer nog meer vleugels krijgen? Het antwoord hierop is ja. Deze keer is het Erwin die de bal verovert op het middenveld. Na een korte combinatie tussen Robbert en Eelco is het laatstgenoemde die de bal voor geeft. Soufian komt hierbij goed voor zijn man en schiet de bal strak binnen. Na deze treffer vind Rick het wel mooi geweest en laat zich wisselen. Dan kun je het hebben over een sterke bank. Maar als je een man als Ralf Hofma op de bank hebt zitten, dan is sterk nog maar zacht uitgedrukt. Na deze wissel besluit Oudehaske het iets rustiger aan te gaan doen. Dit komt de ploeg dan ook duur te staan. Na een paar kleine kansjes voor Willemsoord, is het in de 62e minuut dan toch raak. De spits van Willemsoord ziet de bal voor zijn voeten vallen en schuift beheerst binnen. Alles wat groen aan heeft ziet nog kans om deze wedstrijd te winnen. Oudehaske schakelt weer een tandje erbij en Willemsoord heeft het hier zichtbaar moeilijk mee. Tot echte kansen leid dit niet meer. In de 75e minuut komt Stan voor Sebastiaan, die op dat moment teveel last van zijn enkel heeft om de wedstrijd uit te kunnen spelen. Willemsoord probeert het in het laatste kwartier met veel lange ballen. Emiel ziet zijn kans om deze te controleren en stuurt Dennis weg met uiterste precisie langs de zijlijn. Waarbij heel Willemsoord denkt dat de bal zal uitgaan, blijft deze binnen de lijnen. Dennis die vertrouwen had in deze bal gaat alleen af op de keeper. Robbert die altijd voor de goal te vinden is, staat dan ook compleet vrij bij de 2de paal. Dennis bedenkt zich echter geen moment en passeert de doelman zelf. Hij had namelijk nog niet gescoord. Na deze wereld pass besluit Tjalling om Emiel naar de kant te halen. Zijn vervanger Nick mag de laatste 10 minuten van de wedstrijd vol maken. Nick die koud in het veld staat, mag meteen vol aan de bak. In een duel met een speler van Willemsoord raakt hij eerst de bal en daarna de tegenstander. Een aantal Willemsoord spelers waren het hier niet mee eens. Een speler laat de scheidsrechter duidelijk weten dat hier toch echt een kaart voor moet worden gegeven. Deze speler ontvangt de kaart zelf. Hij moppert nog even door tegen de scheidsrechter en geeft hem een cynisch applaus. Dit levert hem z’n 2de gele kaart op en hij mag vertrekken.  De rust lijkt hierna terug te keren en er kan weer worden gevoetbald. Eelco heeft nog niet veel lange ballen kunnen geven deze wedstrijd, dus besluit hij Stan weg te sturen op deze manier. Stan controleert de bal nabij de cornervlag en heeft een schitterende actie in huis waarmee hij zijn tegenstander passeert. Stan probeert de bal voor te geven en deze gaat via een been van de tegenstander richting de goal. Voor de zekerheid tikt Dennis deze bal nog even aan, zodat de bal het net raakt. Of deze bal de lijn al had gepasseerd was zelfs nog niet duidelijk nadat de beelden goed waren bestudeerd. Dennis maakt hierbij zijn 2de en zet de 2-6 op het scorebord. Bij Willemsoord is het geloof nu toch echt wel weg. De spits wil alleen nog even zijn gram halen en trapt na op een lid van de Hosker boy band. De scheidsrechter toont hem terecht de rode kaart en deze speler mag dus ook vertrekken. Niet veel later fluit de scheidsrechter af en wint Oudehaske verdiend van Willemsoord.

Waar de vleugels deze middag vandaan kwamen, is nog steeds niet helemaal duidelijk. De twee jongens hebben er op de terugreis nog lang over nagepraat onder het genot van een biertje. Zat het hem in het vroege slapen, het goede ontbijt, de reis naar Willemsoord of toch de blikjes red bull. Bij aankomst in Zeewolde werden ze opgewacht door een trotse voorzitter met een glimlach van oor tot oor. De jongens kregen meteen wat ze verdiend hadden. Een biertje uit de handen van de voorzitter en ook zij konden er nu een gezellig weekend van maken.

De volgende wedstrijd van het vlaggenschip is tegen Oeverzwaluwen op sportpark P. Bultsma en zal om 14:30 beginnen. Mocht u om wat voor reden dan ook verhinderd zijn om deze wedstrijd bij te wonen. Het volgende verslag zal worden geschreven door Hendrik Meester.