8465PN
OUDEHASKE
tel. 0513-677622

Oudehaske, zaterdag 4 november 12.30 en de bal rolt weer. Een ongebruikelijke tijd voor het eerste. Toch niet helemaal want het zijn de dames die het kunstgras betreden.

Met langs de lijn toch te weinig supporters wordt er eerst even van helft gewisseld. Tegenstanders deze middag zijn de groene ING shirts van Lemmer. Lemmer staat 1 plaatsje hoger dan onze ongeslagen dames (1 wedstrijd minder gespeeld) dus het gaat ergens over deze middag.

De Oudehaske verdediging heeft een banden probleem, maar dan anders dan Max. Anyck heeft haar enkelbandjes afgelopen wedstrijd getest en verloren, Finette heeft deze al een paar maanden geleden gescheurd maar de bandjes bij Deva zijn gelukkig bijna weer heel. Thirza heeft een klots- of hobbelknie en Nanne blijft thuis met een keelonsteking. Onze coach AJ heeft een truc uit de hoge hoed gehaald en Sanne staat samen met, de bijna vertrokken, Jikke in het hart van de verdediging gezet. Aan de zijkanten ondersteunen aanvoerster Rixt en de sterk spelende Doutzen. Het middenveld is voor de twenty-one Lisanne, de altijd bescheiden Hilde en als laatste thuis Syl. Voorin moeten Femke, Sabine (schoenen zo nieuw dat de doos er bijna nog omheen zit)  en Hedwig voor de doelpunten zorgen. Op de bank Inge en Kyla. Vertrouwd en getrouwd de doelvrouw Caitlin

De eerste helft is Oudehaske beter. Een kans voor, zonder blaarpleisters, Sabine gaat naast. Hedwig schiet na een mooie steekbal een bal hard op de lat. Ook de corners leveren gevaar op met de snoeiharde kopballen van Hedwig. Sven leidt op zijn karakteristieke manier de wedstrijd, wat som enige verbazing oplevert van zowel de thuis als de uitspelende ploeg. Er wordt vooral veel onderling getrokken en geduwd zonder dat het echt gemeen wordt. Ook Lemmer met hun snelle spitsen komt een aantal keren goed door, echter Oudehaske houdt de nul. Ook druppelt er steeds meer publiek naar binnen maar doelpunten krijgen we niet te zien deze eerste helft. De ruststand is 0-0

Na de rust een feller Oudehaske. De thee heeft de dames goed gedaan en Oudehaske begint lekker te combineren. Maar een geweldige keepster houdt Lemmer een aantal keer fraai op de been. Een bal van dichtbij redt ze uitstekend, met een zweefduik haalt ze een bal uit de kruising maar ook haar uittrappen scheppen keer op keer gevaar. Aan onze kant trapt Caitlin wat ongelukkig in de grond en heeft last van haar enkel. Maar met een korte blessurebehandeling komt het goed. En dit heeft een bevrijdende werking, want keer op keer verlaat ze, haar zo vertrouwde doellijn, om de verre uittrappen en doorgeschoten ballen onschadelijk te maken. Tot aan het Abe Lenstra stadion kan je dan horen dat IKKKK. Hier kan de keeper van onze andere eerste een voorbeeld aan nemen.  Waar vorige week nagenoeg elke uittrap werd verloren, werd er in de tweede helft goed opgebouwd. Dit leverde ook de 1-0 op. Caitlin kort naar Rixt, Rixt naar Jikke, die een mooie dieptepass op Syl die Femke weet te bereiken. Femke geeft voor en wordt uitstekend binnengeschoten door onze terminator topscoorder Hedwich. Een mooie aanval waar zelfs deze keeper van Lemmer geen antwoord op had. Nog 10 minuten bibberen, waar Lemmer steeds meer druk zet. Caitlin komt steeds goed uit maar zorgt ook af en toe voor zeer verrassende momenten. Sven heeft 7 minuten blessuretijd gevonden waardoor de overwinning nog steeds niet binnen is. De Lemmerse, in de eerste helft fel wapperende, grens doet er een schepje bovenop door van grote afstand Strafschop te roepen. Met de altijd nette en zeer beleefd gestelde vraag van het thuispubliek hoe hij op deze gedachte is gekomen, is zijn schokkende antwoord: “Ik kon het toch proberen”. Tja….  Na 97 minuten kan er gejuicht worden. Een zwaar bevochten maar verdiende overwinning.  Weer een overwinning, weer de nul gehouden. ze blijven bovenin meedraaien. Complimenten aan AJ en het team.