Verdiende en belangrijke overwinning van Oudehaske 1

Jousterweg 140 A
8465PN
OUDEHASKE
tel. 0513-677622

Bij afwezigheid van onze vast verslag gever en in het motto de technologie heeft de toekomst, hierbij een door Artificial Intelligence (ai) geschreven wedstrijd verslag. Alle aantekeningen zijn verwerkt tot een automatisch wedstrijd verslag. Op een zaterdagmiddag wisselend met zon en regen was het sportpark van Oudehaske het toneel voor een duel tussen Oudehaske en Steenwijk. De thuisploeg, die alle puntjes na een slechtere reeks kan gebruiken, hoopte op een mooi overwinning tegen Steenwijk, een team dat bijna onderaan staat. Met een 4-4-2 formatie betrad Oudehaske het veld, vastberaden om de volle drie punten te pakken voor supporters aan de zijlijn.

Opstelling Oudehaske (vrnl)
Doel: Gerrit
Verdediging: Erik, Wilmer, Steffan, Lennart
Middenveld: Jurjan, Bowe, Stan, Jens
Aanval: Dennis en Joran

Met deze opstelling en een dosis enthousiasme begon Oudehaske aan wat een spannende en belangrijke wedstrijd beloofde te worden. Op de winderige zaterdagmiddag stonden de mannen van Oudehaske klaar voor een uitdagend duel tegen Steenwijk. Het eerste fluitsignaal bracht meteen actie met zich mee, terwijl Steenwijk probeerde kansen te creëren voor het doel van Oudehaske. Een vrije trap voor Steenwijk in de 8e minuut werd gestopt door de muur van Oudehaske, wat een zucht van opluchting veroorzaakte bij de fans aan de zijlijn. Oudehaske liet zich echter ook niet onbetuigd en begon langzaam maar zeker druk uit te oefenen. Steenwijk probeerde het met lange ballen, maar de verdediging van Oudehaske hield stand. In de 13e minuut was er een opwindend moment met een mooie dribbel met sliding van Jens die ala Xavi Simons fel doorzet en een hoge bal op Joran geeft, die hem net over het doel plaats. Maar dan, een moment van Oudehaske in de 17e minuut! Een vrije trap voor Oudehaske, Lennart achter de bal. De bal werd slecht weggewerkt door Steenwijk verdediger en daar stond Dennis, op de juiste plek op het juiste moment, om de bal genadeloos in het net te laten belanden. 1-0. Terwijl de eerste helft vorderde, bleven beide teams kansen creëren, met schoten net naast en snelle acties voor het doel. Joran kreeg een kans maar werd gestopt door de snel uitkomende keeper. Daaropvolgend gelijk de volgende kans waar Joran met een mooie lange bal Dennis bereikt,  Dennis had alle tijd van de wereld om de bal keurig in het doel te schuiven. 2-0. Vervolgens twee momenten van onze intrem middenvelder Jurjan die met een mooie steekbal Dennis alleen voor de keeper weet te zetten helaas zonder doelpunt als gevolg. Gevolgd op een opendraaiende actie op het middenveld, even kijken hoever de keeper voor zijn doel staat. En ja nooit geschoten is altijd mis, dus een schot…..zonder overdrijven 15 meter over.

De tweede helft begon met een flinke dosis spanning en opwinding, met beide teams vastbesloten om toch nog wat uit te richten. Het eerste gevaar kwam van Steenwijk, met een schot vanaf de tweede lijn dat op doel werd afgevuurd. Gelukkig stond Gerrit paraat en verrichte een knappe redding, waardoor Oudehaske opgelucht adem kon halen. Maar al snel nam Oudehaske het initiatief over met een prachtige aanval opgezet door Lennart via Stan op het middenveld doorgespeeld naar Joran die hem laag voorgeeft op Dennis. De bal werd vlot rondgespeeld en er ontstond een grote kans voor Oudehaske, maar helaas ging het schot net naast. Steenwijk bleef echter gevaarlijk, met een spits die vrij kon draaien in de zestien meter. Het leek even alsof hij zou scoren, maar de grensrechter vlagde voor buitenspel. Ondanks de overruling van de scheidsrechter, bleef Gerrit alert en redde knap, waardoor Oudehaske zijn voorsprong behield. Het was een kansrijke wedstrijd, waarbij beide teams aanvallend speelden en kansen creëerden. Volgens onze trainer was het mooi om te zien dat Oudehaske aan de goede kant van het spel zat. Oudehaske bracht de eerste wissel in, met Sebas die Stan verving. Het spel ging echter steeds slomer en de ruimtes werden groter, wat resulteerde in meer kansen voor beide teams. Steenwijk bleef gevaarlijk, maar slaagde er niet in om te scoren. Ondertussen bleef de scheidsrechter kaarten uitdelen voor de kleinste overtredingen en vooral commentaar op de arbitrage, waaronder een gele kaart na een tackle voor Erik. Julian werd in gewisseld voor Joran en Jelte mag het nog 15 minuten op jurjan’s plek proberen. Oudehaske kreeg nog enkele grote kansen, met onder andere een kans voor Dennis en Jelte. Lennart maakte een prachtige slalom door de vijandelijke zestien, maar zijn stiftbal ging net naast.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor Oudehaske, maar gezien de kansen had de score ook zomaar 7-4 kunnen zijn. Het was een spannende en levendige wedstrijd waarbij Oudehaske de overhand wist te behouden en de volle drie punten toch wel verdiend binnenhaalde. Vervolgens staat een gezellig team uitje op de planning waar gelukkig maar geen verslag van word uit gebracht. Voor een beeld verslag van de wedstrijd verwijs ik u graag door de gemaakte foto’s van de clubfotograaf. De foto's zijn te bereiken via deze link