Paasloregel 3 A
8338ST
WILLEMSOORD
tel. 0521-589123

Willemsoord – Na de oorwassing van afgelopen week tegen directe concurrent Makkum (1-5) mocht Oudehaske deze frustratie van zich proberen af te spelen tegen wederom een laag geklasseerde ploeg, namelijk Willemsoord. Willemsoord, een ploeg waarmee al jaren de degens worden gekruist in de 3e Klasse, maar waarbij het vooraf altijd maar de vraag is tegen wat voor team Oudehaske het moet opnemen. Bij de afgelopen wedstrijden (0-10 & 0-3 nederlaag) was het elftal bij lange na niet compleet. Vandaag keerden er echter weer een viertal sterkhouders terug en was Willemsoord weer nagenoeg compleet. Bij Oudehaske was er 1 wisseling in de basisopstelling ten opzichte van afgelopen week. Syb van den Beuken keerde weer terug van wintersport en mocht weer op zijn favoriete “10” positie spelen. Voor Jens Deden betekende dit dat hij doorschoof naar de rechtsbuiten positie en dat Stephan de Rijke plaats mocht nemen op de bank. Naast hem zaten Erik Hovius, Joran Overwijk en Erwin Holtrop.

Onder leiding van arbiter Lubberts werd de bal klokslag 14.30 uur aan het rollen gebracht op het zware en lastig te bespelen hoofdveld. Vanaf de eerste minuten liet Willemsoord zien dat ze Oudehaske vandaag de punten niet cadeau wouden geven. Dit bleek in de eerste minuut al toen Jens Deden aan de rechterkant direct hard werd aangepakt op zijn enkel. De thuisploeg liet er geen gras over groeien en kwam ook al snel op een voorsprong. In de 9e minuut mocht Willemsoord een voorzet geven die goed werd ingedraaid. Hierbij was het centrale verdediger Danny Bijlsma van de thuisploeg die de bal op de paal knikte. Via de paal kwam de bal onfortuinlijk tegen Bowe Muurling aan waardoor de bal via Muurling zijn been jammerlijk in het eigen doel belande, 1-0. Dit was niet de start die Oudehaske kon gebruiken in deze belangrijke wedstrijd. Oudehaske kon in het eerste gedeelte van de eerste helft geen potten breken en was niet bij machte om het Willemsoord aanvallend moeilijk te maken. Oudehaske probeerde wel te voetballen, maar het oogde allemaal plichtmatig en de echte pit, felheid en lef ontbrak om de wedstrijd te doen kantelen. Ondanks dat creëerde Willemsoord ook weinig, waardoor het een eerste helft was met niet enorm veel grote kansen en mogelijkheden aan beide kanten. Gescoord werd er de eerste helft niet meer, waardoor Oudehaske ging rusten met een terechte 1-0 achterstand.

In de rust bleek dat Sebastiaan De Leeuw niet verder kon vanwege een blessure. Voor hem kwam Joran Overwijk in het veld. In de tweede helft was er vanaf het startsignaal een compleet ander beeld. Waar Oudehaske in de eerste helft vaak onvoldoende van zich af beet, deden ze dat nu wel. De duels werden feller aangegaan en er kwam meer durf in de ploeg om het initiatief te nemen en te gaan voetballen. Hierdoor werd Willemsoord vanaf minuut 46 achteruit geduwd. Er werden nog geen echte grote kansen gecreëerd, maar er was voldoende dreiging en Willemsoord keeper Christiaan Weijs moest een aantal keer ingrijpen om een gelijkmaker te voorkomen. In de 53e minuut wisselde Oudehaske voor de tweede keer. Het was de niet geheel okselfrisse Stan Alleman die het veld verliet. Voor hem kwam Erwin Holtrop in het veld, die weer terugkeerde na een blessure. Oudehaske had veelal het balbezit op de helft van Willemsoord, maar moest wel beducht blijven voor counter van de gastheren. De oranjehemden kregen veel ruimte om via de backs op te bouwen, daar de vleugelspelers van Willemsoord weinig verdedigende arbeid leverden. Hier probeerde Oudehaske gretig gebruik van te maken door via de backs snel richting de vleugels te gaan en hen 1 op 1 te zetten. Hierbij was er voortdurend dreiging, maar bleven de echte grote kansen uit. Ook was het de thuisploeg niet vreemd om keihard in te grijpen wanneer het moest. Zou werden er meerdere spelers van Oudehaske hard geraakt wat onder andere een gele kaart op leverde voor Willemsoord speler Erik Zondergeld na een onbesuisde actie. Willemsoord kreeg nog 2 mogelijkheden op de schaarse momenten waarop zij wel op de helft van Oudehaske waren. Eenmaal werd een voorzet vanaf hun linkerkant goed ingedraaid en besloot de buitenspeler van Willemsoord de bal koppend terug te leggen in plaats van op doel te koppen. En op een ander moment was het VVW aanvoerder Wilco van Luik die de bal vanaf een moeilijke hoek rakelings naast de kruising schoot. In de 70e minuut kwam Erik Hovius in het veld voor Jens Deden die na zijn trap in de eerste minuut toch niet helemaal fris meer bleek te zijn. Ondertussen kwamen er voor Oudehaske toch wel degelijk wat

kleine mogelijkheden en werd het er op het veld niet altijd vriendelijker op. Scheidsrechter Lubberts was hierbij ook niet altijd even consequent en had een aantal beslissingen waar vanuit Oudehaske kant haar vraagtekens bij kon worden gezet. Zo kreeg Erik Hovius een gele kaart naar een harde maar faire tackle (op de bal) en waren er nog een aantal discutabele momenten. Dit was ook iets wat Willemsoord in de kaart speelde en zij gingen dan ook hierin mee en wisten daardoor bij ieder moment weer slim tijd te winnen. In de 80e minuut ging Oudehaske alles of niets spelen en werd Bowe Muurling vervangen voor aanvaller Stephan de Rijke. Ondertussen moest Jelte Biljam nog eenmalig ingrijpen om een counter te verijdelen. Echter was hij hierbij te laat en raakte hij de tegenstander. Dit leverde Biljam een gele kaart op. In de laatste 10 minuten kreeg Oudehaske nog 2 grote mogelijkheden. Eerst was het aanvaller Dennis Speelman die de bal net niet goed kon verwerken in het vijfmeter gebied en daarna kon Willemsoord de bal met pijn en moeite wegwerken. In de 90e minuut kreeg Oudehaske een vrije trap op een kleine 20 meter van de goal. Deze werd door Erwin Holtrop strak in de hoek geschoten. Echter was het doelman Weijs die de bal hierbij knap uit de goal ranselde. Na een curieus moment waarop een speler van de thuisploeg de bal met zijn knie (zonder Oudehaske speler in de buurt) over achterlijn schoot besloot de scheidsrechter om een doeltrap te geven. Nadat hier de emoties opliepen bij een aantal Oudehaske spelers besloot de scheidsrechter om af te fluiten voor het eindsignaal en de resterende minuten (+- 7/8 minuten) in de blessuretijd niet meer af te laten spelen en zo Willemsoord de zege te geven.

Hierdoor eindigde de wedstrijd voor Oudehaske in mineur en werd er een zure en onnodige nederlaag geleden. Waar Oudehaske in de eerste helft zich het kaas van het brood liet eten, liet het in de tweede helft zien wel degelijk uit een ander vaatje te kunnen tappen waarbij Willemsoord niet mee kon komen met de oranjehemden. Echter was het aanvallend toch te onmachtig om de groenwitte muur te slechten waardoor het wederom tegen een nederlaag aanliep. De druiven zijn zuur, maar voor Oudehaske is het nu zaak om zich te herpakken en om uit de onderste regionen weg te komen. De eerstvolgende mogelijkheid hiervoor is al snel, namelijk a.s. dinsdag. Dan wordt de afgelaste wedstrijd tegen Heeg ingehaald. In Heeg mag Oudehaske (op een waarschijnlijk niet al te beste grasmat) de tegenstander weer het vuur aan de schenen leggen. Voor de wedstrijd kan Oudehaske weer alle support gebruiken. De wedstrijd start op dinsdag 8 maart om 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Bijker.