Businessclub-lid in the spotlight: Aannemingsbedrijf Bangma B.V.

3 mei 2024 14:00

In de rubriek Businessclub-lid in the Spotlight is het deze ronde de beurt aan de volgende sponsor. Met deze rubriek wordt naamsbekendheid gecreëerd van de betreffende sponsor en wordt het voor onze clubleden, vrijwilligers en andere betrokken bij onze voetbalclub duidelijker wie er achter de Businessclub zitten. Deze keer zijn de spotlights gericht op Aannemingsbedrijf Bangma B.V. uit Sint Nicolaasga.

Aannemingsbedrijf Bangma B.V. is hét allround bouwbedrijf van Friesland. Na opgericht en gegroeid te zijn in Oudehaske, zijn zij sinds 2013 gevestigd is in Sint Nicolaasga. Bangma B.V. biedt een groot scala aan diensten aan. Zo zijn zij bijvoorbeeld actief in de woning-, utiliteits-, houtskelet en stallenbouw. In de loop der jaren is Aannemingsbedrijf Bangma B.V. uitgegroeid naar een middelgroot bouwbedrijf waar tussen de 60 en 70 mensen werkzaam zijn.

Historie
In 2005 besloten – de huidige directie - Jan Mulder en Berend Berger een bouwbedrijf op te richten. Destijds werd de focus gelegd op met name de bouw van tuinhuisjes, priëlen, schuttingen en walbeschoeiingen. Een belangrijk deel van de omzet in die tijd was de handel in speeltoestellen, tuinmeubelen en tuinhout. Dit bedrijf, met de naam “Houtbouw de Bevers”, opereerde vanuit een de boerderij van familie Berger aan de Jousterweg te Oudehaske. Al snel werd “Houtbouw de Bevers” een begrip in Oudehaske en omstreken.

Na verloop van tijd werden de activiteiten uitgebreid met onder andere het realiseren van een aanbouw bij bestaande woningen en diverse renovatieprojecten. Daarnaast werden er kleinschalige Houtskeletbouw (HSB) projecten uitgevoerd, met name bij de realisatie van nieuwe daken.

Voormalig hoofdsponsor
In 2010 deed zich de mogelijkheid voor om het bedrijf Bangma uit Oosterzee over te nemen. Bangma was bekend door de vele projecten binnen de agrarische sector, maar ook door renovatie en huizenbouw. Onder de naam Aannemingsbedrijf Bangma B.V. werden vervolgens de activiteiten voortgezet.

Aannemingsbedrijf Bangma B.V. is geen onbekende voor voetbalvereniging Oudehaske. Vanaf het seizoen 2011/2012 werd de voetbalkleding van het eerste elftal - met het verouderde Bevers-logo - vervangen door nieuwe kleding met het nieuwe bedrijfslogo van Aannemingsbedrijf Bangma B.V. Aan een langdurig hoofdsponsorschap werd in het seizoen 2021-2022 een einde gemaakt.

Deelname aan Businessclub
“Als voormalig hoofdsponsor, mede-oprichter en voorzitter van de Businessclub was het voor mij een logische stap om deel te nemen aan de Businessclub. Na meerdere geslaagde uitjes met de Businessclub van voetbalvereniging Idskenhuizen leek mij dit een mooi initiatief voor de vereniging uit mijn eigen dorp. Daarom ben ik om tafel gegaan met een drietal vrijwilligers en als snel hebben we besloten daadwerkelijk een Businessclub op te zetten.” aldus Berend Berger.

“Het absolute hoogtepunt voor mij waren de gezamenlijke bedrijfsbezoeken met de Businessclub van VVI. Het was voor mij een grote eer om aan een grote groep – circa 120 mensen – ons mooie, nieuwe bedrijfshal in Sint Nicolaasga te mogen tonen. In de loop van de dag zag je ook verbinding ontstaan tussen de leden van beide Businessclubs. Nadien hebben zich maar liefst 5 bedrijven aangesloten, dus ik was niet de enige die deze dag geslaagd vond!”

Bent u geïnteresseerd in één van de diensten van Aannemingsbedrijf Bangma B.V? Neem dan snel een kijkje op de website: https://www.bangmabv.nl/. Met name de pagina met een overzicht van projecten is zeker de moeite waard.

Jan en Berend, bedankt voor jullie deelname aan onze Businessclub en op naar nog meer geslaagde activiteiten!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vorige Sponsoren in the Spotlight
European Airfilter Group B.V.
Recreatiepark de Uilenburg
Aannemersbedrijf Blesbouw