Voorbeschouwing Hoske 4 – Seizoen 2021/2022

8 september 2021 19:45


OUDEHASKE – Normaal gesproken begin ik altijd met een epische terugblik op het voorgaande seizoen, waar elk jaar de strijders van de Hoske 4 net niet het kampioenschap weten binnen te halen. Zoals we allemaal weten heeft dat nu niet zoveel nut, de 4 wedstrijden die we vorig jaar september gespeeld hebben kun je nou niet echt een ‘seizoen’ noemen. Nee, net als alle andere amateurvoetballers hebben we de zaterdagen ineens als familiemannen, shoppingpartners en wannabe klusexperts moeten doorbrengen.

Naast de gigantische impact op onze gemoedstoestand heeft dit ook duidelijk invloed gehad op onze fysieke gesteldheid. Zoals u weet zijn de mannen van de Hoske 4 echte professionals, en daarom maken wij al ruime tijd gebruik van allerlei data analytics om onze prestaties te monitoren; denk aan zaken als gelopen kilometers, succesvolle passes, doelpunten en assists, genuttigd aantal liters alcohol derde helft, maar ook gewicht, en daar is toch wel een duidelijke corona trend in te zien:

OH4.PNG

Seizoen 2019 kan natuurlijk als een representatieve, normale verdeling van het gewicht door het seizoen heen gezien worden, met de logische uitschieters rond de zomer/kerst. Als we dan naar 2020 kijken, dan begint de lijn vanaf maart duidelijk af te buigen van de trend; de start van de corona pandemie, dus lockdowns en dus stil zitten, wat nogal impact heeft op de levensgenieters van de Hoske 4… In januari 2021 bereikt het gemiddelde gewicht dan ook een all-time high, maar is er in de maand daarna ook een duidelijke daling te zien; in dit geval volledig toe te schrijven aan de Dry January van speler-coach Harmen ‘Harry’ Oosterman en het feit dat Baptiste ‘Le Coq’ Duporge niet op wintersport kon. Gelukkig is, nadat eerstgenoemde z’n slechte gewoontes weer op heeft gepakt, er daarna nog steeds een daling te zien. Dit laatste is duidelijk toe te schrijven aan het hervatten van de trainingen, fanatiek als we zijn! Slotconclusie is dat we weer bijna op normaal gewicht zijn; we zijn fit, en er klaar voor om nu eindelijk eens dat felbegeerde kampioenschap te pakken!

De selectie en staf
Er moest ook deze zomer wel weer het een en ander gebeuren op transfergebied. Onze enige linkspoot Anton ‘bend it like Beckham’ Silvius heeft helaas besloten om een ‘hardloop/wielren/Strava’ carrière te ontplooien. Anton was bij de tegenstander natuurlijk vooral bekend om z’n dodelijke vrije trappen, maar ook bij de Hoske 4 maakte hij furore door zichzelf regelmatig tot topscorer van de training kronen. Mart ‘broertje van Arno’ Bouknegt heeft ook een jaar na z’n rentree besloten dat hij toch een voorkeur aan een leven buiten het veld geeft. Via deze weg nogmaals erg bedankt voor jullie diensten heren!

Gelukkig is het ook dit jaar weer gelukt om dit gat op te vullen, ten eerste met niemand minder dan oud Oudehaske 1 keeper Hendrik ‘Master’ Meester! De technische staf was natuurlijk al gelijk vanaf het moment dat hij die doelpaal door de midden probeerde te slaan met hem aan het flirten, het was wel duidelijk dat z’n keeper carrière op dat moment voorbij was. De enige logische vervolgstap was natuurlijk een positie als linksbuiten bij de Hoske 4. Na pre-Corona al eens een testwedstrijdje gespeeld te hebben, kwam dan nu eindelijk de verlossende bevestiging door middel van een 4-jarig contract, met optie tot verlening (het contract dan natuurlijk, verder is dat niet bepaald nodig). Daarnaast werd er ook nog op sublieme wijze een tweede versterking binnen gehaald. Een uur voor het verstrijken van de transferwindow lukte het de technische staf om een handtekening te bemachtigen van niemand minder dan Jelmer ‘Higuita’ Quartel.

OH4.1.jpg
Dat deze handtekening werd gezet in ‘t Houtsje doet uiteraard niks af aan de rechtsgeldigheid, naar eigen zeggen was Quartel volledig handelingsbekwaam op het moment van tekenen. Gelukkig was er ook officiële bestuursvertegenwoordiging aanwezig, waardoor deze deal nog net op tijd kon worden afgerond. Welkom Jelmer! Verder proberen ook 2 oud-Oudehaske spelers die al een tijdje clubloos zijn een nieuw contract te verdienen. Uiteraard in eerste instantie als trainend lid, maar bij indrukwekkende prestaties op en naast het veld zouden ze zomaar een volledig contract kunnen verdienen. Het gaat in dit geval ook niet om de minste, namelijk Marco ‘de V’ de Vries, die na 2639 E-bike kilometers het toch weer eens wil gaan proberen, en Jan Willem ‘JW (heel origineel idd)’ Spreeuw, die gewoon op het schoolplein is gescout door manager Oosterman. Mochten zowel technische staf als Werner tevreden zijn, dan gloort er ook voor deze twee heren een contract bij het knapste team van de zesde reserve klasse. Tot slot nog meer goed nieuws, zowel Ynze ‘Sjeuzes Tolhûs’ van der Meulen, Klaas ‘the gate’ Poortinga als Jorrit ‘Hand in hand kameraden’ Bloemhof hebben na een periode van lang blessureleed hun rentree op het trainingsveld gemaakt. Het ziet er dus allemaal weer goed uit voor de Hoske 4, maar wat brengt de competitie dit jaar?

De competitie
Zoals altijd zien we ten eerste weer een aantal oude bekenden terug, namelijk Delfstrahuizen 3 (altijd een garantie voor een mooie, positieve, vriendschappelijke pot), EBC 2 (of toch 3, of 1, of naja maakt ook niet uit, 6 punten), SC Joure 9 (Stevie z’n favoriete team #2goalsin1wedstrijd), Sleat 3 (U weet nog wel, na een gelijkspel tegen de mannen uit Sleat werd de beste reeks in de geschiedenis van het voetbal neergezet door de Hoske 4) en CVVO 5. Alhoewel laatstgenoemde een soort wolf in schaapskleren blijkt te zijn. Normaal gesproken was dit een team met wat, hoe zal ik het zeggen, rijpere mannen, maar een blik op voetbal.nl leert mij dat ze zijn vervangen door allemaal jonge mooiboys. Het gaat dus nog even de vraag zijn wat we dit jaar van CVVO kunnen verwachten.

Ook mogen we na twee seizoen van afwezigheid weer naar de polder, waar we het tegen Creil-Bant SSA 4, Tonego 3 en SVM 5 mogen opnemen. Zoals een aantal van jullie wel weten is het hoofdveld van SVM voor mij toch wel heilige grond, echter was dat zeker niet het geval voor het veld waarop wij de laatste keer ten strijde mochten trekken tegen SVM 5, dat verdiende meer het predicaat heiligschennis. Het was net alsof een van de plaatselijke aardappelboeren nog even voor de wedstrijd z’n oogst had gerooid, en dit snel met wat gras c.q. onkruid had proberen te bedekken. Dat we vervolgens die wedstrijd ook nog met een selectie van 11 man mochten aantreden om dat Sander ‘Belieber’ Tilma even een klassieke remake van The Hangover had gedaan beloofde ook niet veel goeds. Maar toch wisten wij, fitte jonge hinden, prima met deze omstandigheden om te gaan en trakteerden we ze op een klinkende 1-6 nederlaag. Het volledig Franstalige verslag van deze wedstrijd is hier te vinden. Ik zie nog steeds bekende namen als Jean Paul Schwab en Rudi van de Regenmortel, dus ik verwacht wederom 6 punten.

Tegen Tonego 3 werd voor het laatst in 2018 aangetreden, ook wederom op memorabele wijze. Tijdens de laatste uitwedstrijd, welke op een doordeweekse avond gespeeld werd, leek het er namelijk op dat de kantine ook als studio werd gebruikt door een lokale piraat, met als gevolg dat gedurende de gehele wedstrijd de meest prachtige Hollandse meezingers over de speakers bij het veld ten gehore werden gebracht. Nu durf ik wel te zeggen dat het spel in de zesde klasse niet gekenmerkt wordt door snelheid, maar als je de boel echt stroperig wilt krijgen dan is dit het gouden recept. Een pure verschrikking voor alle toeschouwers, die dan gelukkig ook niet aanwezig waren. Tonego 3 kwam in het laatste, soort van volledige seizoen, niet verder dan een 8ste plaats. Echter is het lastig in te schatten of er selectie technisch nog wat gewijzigd is. Ik zie wel Mathijs Tilma op de lijst staan, wellicht kan Sander via z’n familiebanden wat inside informatie voor de technische staf binnen halen.

Tegen Creil-Bant SSA 4 hebben we in principe nooit eerder gespeeld, de laatste keer was dit namelijk nog gewoon Creil 3. Grootste vraag die ik heb, wat betekent SSA eigenlijk? Schieten Scoren Aanvallen? Snelle Spelers Altijd? Sterk Slim & Arrogant? Senioren Samenwerking + Accommodatie? Sup’n, Snack’n & Aandruk’n? Ik kan het niet bedenken, en Google kan het me ook niet vertellen, dus bij deze loven wij namens de Hoske 4 een prijsvraag uit; wie het goede antwoord weet verdient een gratis douchesessie met de mannen van het vierde. De afgelopen seizoenen kwam de SSA combinatie zo te zien niet verder dan de middenmoot, maar hadden wij het als Hoske 4 op het kunstgras in de polder toch altijd wel lastig. Voor zover ik weet werd daar nooit de volle buit mee naar huis genomen. De absolute vedette in de selecte schijnt ene Jurian Bootsma te zijn, beetje type Van Dijk naar wat ik begreep, atletisch, sterk en een echte leider. Kortom, het kan deze wedstrijden alle kanten op gaan.

Tenslotte nog een aantal nieuwkomers; Oldeholtpade 2, Heerenveense Boys 5 en Woudsend 2. Tegen eerstgenoemde zouden we het vorig seizoen ook opnemen, maar daar zijn we dus nooit aan toe gekomen. Mijn analyse van vorig seizoen blijft dus nog gewoon staan (samenvatting: spelerspassen zoals Stevie, ambitie voor bierdrinken op de zaterdagavond). Ook de Heerenveense Boys zijn nieuw, uiteraard hebben we de afgelopen seizoen altijd wel op ‘de Akkers’ gespeeld, maar nog nooit tegen het 5e. Dit team leek voor de laatste lockdown glansrijk kampioen te gaan worden, met 15 punten uit 5 wedstrijden. Hoe ze het daarvoor hebben gedaan durf ik niet te zeggen, maar gezien legende Andrew Sambou daar nog steeds in de punt staat, mogen onze verdedigers en Kevin ‘Sjoelbak’ Koopmans hun borst natmaken. Dan als laatste Woudsend 2, een team waar ik in ieder geval als speler van het 4e nooit tegen gespeeld heb. Mijn laatste weerzien met Woudsend dateert van 28 april 2007, toen wij als Oudehaske 1 nog schitterden in de zesde klasse. Ultieme vedette aan Woudsend kant was destijds Boy Wouda, die alleen Jelle Koning in het topschutters klassement voor zich moest dulden, en maar liefst 140x doel wist te treffen in z’n gehele carrière voor Woudsend 1. Wat schetst mijn verbazing, diezelfde Boy Wouda speelt nu bij Woudsend 2, wat dus een garantie voor doelpunten zou moeten zijn in de reserve zesde klasse… Gelukkig hebben wij oppermandekker Werner ‘S&S’ Bijlsma in onze gelederen, wiens hart natuurlijk al sneller gaat kloppen bij het horen van de naam Boy. Ik ga er dus van uit dat dit gevaar geneutraliseerd gaat worden! Daarnaast zijn de statistieken van Woudsend 2 sinds september 2018 niet heel positief, maar liefst 69.8 % van de wedstrijden werd verloren, ik voorzie dus ook wederom goede kansen voor de vedettes van de Hoske 4.

U begrijp het wel, het gaat weer een mooi seizoen worden waar zoals altijd niks minder dan de titel wordt verwacht. Maar laten we wel zeggen, het allermooiste en allerbelangrijkste is toch wel dat we na iets minder dan een jaar eindelijk weer los kunnen! Laten we hopen dat we nu wel de kans krijgen een volledig seizoen te spelen, ik kijk er in ieder geval erg naar uit!

Ruben D.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!