Oudehaske JO15-1 weet derby te winnen van HVB JO15-2

30 juni 2021 19:30

De laatste wedstrijd van dit veel te korte seizoen is een feit. VVO JO15-1 mocht voor de laatste keer in deze samenstelling aantreden tegen de buren uit Heerenveen. Om 11:15 werd er verzameld om op de fiets richting de velden van de Boys te gaan. Stijn moest deze wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan, maar was wel zo aardig om de jongens nog even aan te moedigen vanuit de bus toen hij voorbij kwam voor zijn feestje. Onze leenspeelster Jikke zat op Texel in trainingskamp. Alles voor het nieuwe seizoen zei ze. De vraag is echter, waar zal dit zijn?

Heerenveense Boys JO15-2 zat vorig jaar bij onze jongens in de competitie en in het najaar is hier ook tegen gespeeld. Na een spannende wedstrijd trokken de jongens uit Heerenveen aan het langste eind en werd het 2-0. Oudehaske was dan ook gebrand om een goed resultaat te behalen. Voor de fam. De Jong was dit een extra speciale wedstrijd. Lars en Yvar mochten tegen hun neefje spelen die bij de HVB op de goal staat. De technische staf hoefde ze dus ook niet te motiveren voor deze wedstrijd.

De opstelling voor deze wedstrijd was als volgt. Daan mocht het doel verdedigen. Achterin werd er begonnen met Ali, Teye, Henri en Simon Jelmer. SJ was op tijd fit verklaart voor deze wedstrijd door de medische staf. De technische staf was er dan ook zeer blij mee dat hij deze wedstrijd nog mee kon spelen. Op het middenveld het vaste drietal Ruben, Pieter en Julian. In de aanval begonnen Lars, Mats en Christian.

In de eerste 2 wedstrijden was het Oudehaske dat meteen het initiatief nam vanaf de aftrap. Helaas had Oudehaske deze wedstrijd niet de aftrap, dus wisten de jongens even niet wat er moest gebeuren. Oudehaske liet daardoor Heerenveense Boys dan ook maar een doelpunt maken na 18 seconden, zodat men zelf mocht aftrappen. Na deze 18 seconden nam Oudehaske wel het initiatief en heeft Daan eigenlijk geen bal meer gezien en kon mooi bruin worden in het zonnetje dat volop scheen. Na 5 min. werd Lars gevloerd in de 16 meter. Een terechte penalty werd gegeven door de scheidsrechter. Pieter eiste deze penalty op. Nadat hij de donderdag ervoor geïmponeerd door de keeper de bal ruim naast schoot, wist hij hem deze keer zeer zorgvuldig via de binnenkant van de paal in het doel te schieten. Waarschijnlijk heeft zijn vader de berekening van de hoek ‘s ochtends met hem doorgenomen hoe hij deze binnen moest schieten. Na de 1-1 was Oudehaske ook heer een meester op het veld en werd er door goede loopacties steeds de vrije man gevonden. Heerenveense Boys kon hier vrij weinig tegenover stellen dan af en toe een overtreding te maken. Na een vrije trap van Ruben was het dan ook Pieter die de bal deze keer binnenschoot en zodoende de 1-2 maakte. Oudehaske bleef gretig spelen en liet de tegenstander alle hoeken van de eigen helft zien. Lars maakte al snel de 1-3 en de 1-4 met een prima individuele actie. Teye ging halverwege de eerste helft ook maar eens op avontuur en kwam zodoende na een lange rush langs de zijlijn ook voor de goal uit. Hij wist deze kans dan ook te verzilveren met een doelpunt door de bal laag langs de keeper te schieten (1-5). Pieter had er ook nog wel zin in en maakte zodoende de 1-6. Mats en Lars wisten uiteindelijk de 1-7 en 1-8 nog te maken. De rust brak dan ook aan en daar waren beide ploegen ook wel aan toe door het snikhete weer.

In de rust kreeg men de complimenten van de trainer van Heerenveense Boys voor het mooie spel wat hier op de mat werd gelegd. Dit is natuurlijk een groot compliment richting de spelers die het hele jaar door hier fanatiek 3x per week op hebben getraind. Na de rust werd er nog 3x gescoord en wel door Mats, Julian en Lars. De uitslag uiteindelijk 1-11 was dan ook volledig terecht. De technische staf was dan ook tevreden met het resultaat en wil Yvar en Lammert bedanken voor het meespelen. Beide jongens hadden in de ochtend een wedstrijd met de JO13 gewonnen in Heerenveen en wilden nog wel even bij dit sterrenensemble aansluiten. Van aanpassingsproblemen was geen sprake, de jongens voetbalden zo mee in het systeem. Misschien komt dit wel door de vele trainingen die dit jaar samen zijn afgelegd. Aankomende zaterdag zal dit dan ook gezamenlijk worden afgesloten.