Voorlopige selectie 1e elftal bekend

18 juni 2021 21:00


Hiermee maakt de jeugdcommissie de voorlopige selectie van Vrouwen 1 voor het seizoen 2021/2022 bekend. Het komende seizoen spelen de volgende 16 oranjevrouwen in ons eerste elftal:

 1. Sixma, Cathlyn
 2. Bronsgeest, Deva
 3. Blaauboer, Hilde
 4. Vellinga, Sil
 5. Mulder, Thirza
 6. Groot, Sanne de
 7. Drent, Anyck
 8. Deden, Syl
 9. Kamminga, Lisanne
 10. Wielinga, Britt
 11. Veer, Lieke van der
 12. Willigenburg, Inge van
 13. Beuken, Jikke van den
 14. Kamminga, Finette
 15. Post, Marij
 16. Wielinga, Rixt

De nieuwe trainer van ons vrouwen 1 is Anne Jan Boersma. Anne Jan is oud 1e en 2e mannenelftal speler en was afgelopen seizoen al als trainer al actief bij MO19. De speelstersgroep is jong en erg ambitieus. De ambitie is dan ook om met dit team bovenin te gaan meedraaien en mee te doen om het kampioenschap. We wensen ons oranjevrouwen daar veel succes én bovenal plezier bij.

Historisch valt het meiden- en vrouwenvoetbal bij vv Oudehaske onder de jeugdcommissie en daar zijn wij als JC heel erg blij mee. Want het meiden- en vrouwenvoetbal is volop in ontwikkeling en één van de snelgroeiende sporten in Nederland (en wereldwijd). Bovendien is het fantastisch om samen te werken met deze 16 pioniers, want zijn dat zijn ze de afgelopen jaren wel (een beetje) voor onze club geweest.

Nu we ook binnen vv Oudehaske een mijlpaal in het vrouwenvoetbal hebben bereikt, gaat deze portefeuille over naar de senioren. De MO’s blijven uiteraard onderdeel van de Jeudgcommissie, maar vanaf het nieuwe seizoen valt vrouwen voetbal – net als de mannen – onder de seniorencommissie (TC). De technische commissie, zoals de seniorencommissie ook wel wordt genoemd, zal zich voor de volle 110% inzetten om het damesvoetbal verder ontwikkelen, faciliteren, organiseren en vooral met passie te promoten in onze regio.

Rest mij om alle speelsters, trainers, leiders en iedereen die de afgelopen nauw bij het vrouwen- en meidenvoetbal betrokken zijn geweest namens de gehele jeugdcommissie te bedanken. Voor jullie doorzettingsvermogen, flexibiliteit, begrip, incasseringsvermogen en boven alles liefde voor onze mooie voetbalsport! We blijven jullie volgen.

André Schoonhoven
Voorzitter Jeugdcommissie

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!