Clinic kaboutervoetbal, één groot feest!

20 mei 2021 17:45

Het is een algemeen gegeven dat het een feest is om mini-pupillen te zien voetballen. En dat bleek maar weer eens temeer tijdens de twee door de jeugdcommissie georganiseerde voetbalclinic op donderdag 20 mei jl. De clinic is in samenwerking met beide basisscholen - It Hasperplak en De Tarissing – door V.V. Oudehaske georganiseerd. Er waren maar liefst 56 enthousiaste jongens en meisjes uit de groepen 2 én 3.

Samen met hun juffen arriveerden de kinderen om 12:30 op het sportpark van V.V. Oudehaske. Daar beten de kinderen zich met hartstocht en geestdrift vast in de aangeboden voetbalspelletjes. Ze genoten in de volle zon zichtbaar van hetgeen zich op het veld afspeelde. Naast een circuitje met dribbelen, passen en schieten hebben ze allemaal een echt wedstrijdje gespeeld op het pupillenveld.

De clinic werd rond 14:00 afgesloten met penalty schieten. De keeper van dienst was niet in zijn beste vorm, alle strafschoppen waren raak. Als beloning voor hun inzet en prestaties kregen de kinderen een medaille als aandenken.

VV Oudehaske start met kaboutervoetbal
De mini-pupillen (JO7) is een nieuwe, belangrijke doelgroep binnen de club. Per september 2021 start VV Oudehaske met het zogenaamde kaboutervoetbal. Kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar leren dan op speelse wijze kennis te maken met het voetbalspel. Ze trainen dan 1x per week onder begeleiding van enthousiaste trainers, maar spelen nog geen competitiewedstrijden.

Mocht je interesse hebben in kaboutervoetbal laat het ons dan weten of meldt je aan via de website www.vvoudehaske.nl.

De Jeugdcommissie