Tonego JO14-1

2e klasse 01

20 november 2021 10:15

D. Spijksma

Zaterdag 20 november om 10:15 moeten wij spelen tegen Tonego met 12 man door afwezigheid van Rimon en Mark.

Tonego trapt af en de wedstrijd is begonnen. De eerste minuten krijgen beide ploegen al goeie kansen. In de 8e minuut komt Tonego in de zestienmeter van ons en word neergehaald, Penalty. De penalty wordt in het zijnet geschoten. 0-1. Zes minuten later is er een corner voor Oudehaske er komt een ware scrimmage en Tim weet hem dan binnen te schieten. 1-1. Precies één minuut later scoort Yvar via een voorzet van Kim. 2-1. Twee minuten later komt Jelmer met een mooie strakke diepe bal op Yvar die hem in een keer langs de keeper weet te werken. 3-1. In een tijd van vier minuutjes hebben wij al 3 keer gescoord. Karst en Jurjen staan samen als een blok achterin met Pim en Gjalt als ondersteuning op de back. Egbert weet ook al heel veel te onderscheppen op het middenveld, Maar hoe zuur het ook is krijgen we in de blessuretijd van de eerste helft nog een goal tegen. 3-2.

Nu trappen wij af voor de 2e helft. Na 4 minuten komt er een tegen aanval, daarna een voorzet achter de man van Tonego maar weet hem op een vreemde wijze toch binnen te krijgen. 3-3. Jelmer gaat al roepend naar de scheids toe dat het hands was. Onze grens zei al snel tegen de scheids dat het wel degelijk hands was en daardoor werd hij afgekeurd. 3-2. Uit de vrije trap die kwam door die handsbal komt een snelle counter die word meegegeven aan onze linksback Brend die hem uiteindelijk gaf aan Lammert die hem tussen twee man door op Dani gaf die hem wist te scoren. 4-2. Het werd de laatste 10 minuten nog flink tegenhouden. Met nog maar ongeveer 5 minuten op de klok plukt Jelmer nog een bal met een mooie duik uit de kruising. Er werd afgefloten eindstand 4-2. We hadden meer moeten scoren maar ook hadden we nog wat tegen kunnen krijgen. Op naar volgende week om 12:00 naar Wolvega.