Rottumerweg 1
8445PA
HEERENVEEN
tel. 0513-636644

Na het zonnige paasweekend waarin Oudehaske drie punten wist te pakken stond er zaterdag 23 april wederom een wedstrijd op het programma voor de mannen van de Haske. Deze week mochten zij aantreden tegen het op papier sterke Heerenveense Boys dat met een kleine achterstand op Sneek Wit Zwart en Workum nog volop meedoet voor het kampioenschap en de aansluiting met deze zal willen behouden. Na de winstpartij op Heeg wil Oudehaske ook de goede flow behouden en zich met een aantal goede resultaten uit de onderste regionen voetballen. Twee ploegen die willen strijden voor de punten, een vol terras, veel publiek langs de lijn en heerlijk voetbal weer zorgen ervoor dat alle ingrediënten aanwezig zijn voor een heerlijke voetbalmiddag.

De opstelling van Oudehaske kent ten opzichte van de wedstrijd tegen Heeg een aantal wijzigingen. Zo moesten de posities van Jens en Erwin door anderen worden opgevuld doordat beiden door blessureleed niet aan de aftrap konden verschijnen en de wedstrijd vanaf de kant moesten bekijken. De volgende mannen mochten het de elf van Heerenveens Boys moeilijk gaan maken: Op de goal zoals altijd Gerrit Berger, ook de verdediging bestaat uit de vier vertrouwde namen met vrnl. Jelte Bilijam, Steffan Hamhuis, Wilmer Hazenberg en Stan Alleman. Op het middenveld Bowe Muurling met daarvoor Syb van der Beuken en Erik Hovius. De aanvalslinie bestaat vrnl. uit Stephan de Rijke, Dennis Speelman en Joran Overwijk. De wisselspelers van deze middag zijn: Jaap Faber, Alex Brink en Lars Reekers.

Nadat de mannen te fiets waren gearriveerd op Sportpark de Akkers en de warming up hadden afgerond was het om 14:30 dan eindelijk zover en blies scheidsrechter Atema voor het begin van de wedstrijd. Het was vrijwel direct duidelijk dat Heerenveense Boys de ploeg was die de touwtjes in handen nam en Oudehaske terugdrong naar de eigenhelft. Ondanks dat Heerenveens Boys kansen creëerde en de ploeg was die aanspraak maakte op een goal was het Oudehaske dat rond de 20e minuut op voorsprong komt door een goal van Dennis Speelman waarmee Oudehaske brutaal de voorsprong pakt. Ook na deze goal is het Heerenveense Boys dat het betere spel blijft houden. Maar door goed verdedigend werk en het compact houden van Oudehaske blijft de 0-1 op het scorebord staan. Het is zelfs Oudehaske dat rond de 30e minuut op een 0-2 voorsprong komt. Dennis Speelman, die na een fenomenale dribbel van Syb van der Beuken, de bal krijgt aangespeeld weet op zeer fraaie wijze de bal achter de doelman in het net te schieten waardoor Oudehaske de voorsprong weet te verdubbelen. Nu is het zaak voor de elf van Oudehaske om deze 0-2 voorsprong te behouden tot aan de rust. Ondanks dat Heerenveense Boys blijft aandringen en veel kansen bij elkaar voetbalt, wordt de voorsprong behouden en mag Oudehaske in de tweede helft gaan strijden om de 0-2 over de streep te trekken en te stunten in Heerenveen.

In de rust werd benadrukt dat het verdedigend goed staat en dat het plan voor de 2e helft ongewijzigd blijft. Waarbij het diep sturen van de flanken voor het gevaar moet blijven zorgen. En het dicht houden van het centrum ervoor moet zorgen dat Heerenveense Boys moeilijk door de as kan voetballen. Tot slot wordt benadrukt dat er direct scherp aan de 2e helft moet worden begonnen om een snelle tegentreffer te voorkomen. Nadat een ieder deze informatie tot zich had genomen kon er worden afgetrapt voor de tweede helft.

Ook in de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde. Heerenveens Boys voetbalt en valt aan waarbij Oudehaske word teruggedrongen en vooral moet verdedigen. Dit mede doordat Heerenveens Boys na rust twee van blessure terugkerende spitsen, Dennis Otter en Sander van der Werff, had ingebracht om zo een goal te forceren. Na zo’n tien minuten in de tweede helft weet Heerenveense Boys dan ook te scoren uit een vrije trap en staat de 1-2 op het scorebord. Een aantal minuten later is het de ingevallen Dennis Otter die de gelijkmaker weet binnen te schieten en wordt het voor Oudehaske steeds moeilijker om een resultaat te behalen. Als snel na de gelijkmaker volgen dan ook helaas de 3-2 en de 4-2 waar bij beide goals Dennis Otter een groot aandeel had als aangever en doelpuntenmaker. Tussendoor zijn Erik Hovius en Joran Overwijk vervangen door Alex Brink en Jaap Faber. De einstand wordt uiteindelijk bepaald na een dubieuze penalty waarbij zowel mannen van Oudehaske als Heerenveense Boys aangeven het geen penalty te vinden. Sander van der Werff schuift deze penalty beheerst binnen en tekent daarmee voor de 5-2 eindstand. Aan het eind van de wedstrijd moet Dennis Speelman helaas het veld verlaten met een licht pijntje. Dennis werd vervangen door Lars Reekers die wij met deze invalbeurt kunnen feliciteren met zijn debuut voor het eerste elftal van Oudehaske. Gefeliciteerd Lars!

Al met al duurde de wedstrijd voor Oudehakse helaas 45 minuten te lang en was de aanvalsgolf van Heerenveens Boys niet meer te houden. Bij beide ploegen draaide het deze middag voornamelijk om de spitsen Dennis die voor beide teams tweemaal trefzeker waren. De Leeuwarder Courant kopte dan ook terecht ‘Otter het geheime wapen’. Oudehaske kan ondanks het toch teleurstellende resultaat na een 0-2 voorsprong terugkijken op een goede eerste helft waarbij het Heerenveense Boys een uur lang lastig heeft gemaakt maar uiteindelijk zijn meerdere moet erkennen en Heerenveense Boys moet feliciteren met de overwinning. Na de teleurstelling volgt de bezinning en zo wordt de zonovergoten middag afgesloten met een drankje op het terras waarbij de live muziek toch nog zorgde voor een goed sfeer onder de moegestreden mannen van Oudehaske.

We willen het aanwezige publiek bedanken voor de steun en hopen een ieder ook volgende week zaterdag 30 april langs de lijn te zien wanneer er thuis om 14:30 wordt afgetrapt tegen SVM Marknesse. Tot dan!