Jousterweg 140 A
8465PN
OUDEHASKE
tel. 0513-677622

Zaterdag 14 mei was het weer zo ver en mochten de mannen in het oranje aantreden tegen Workum. Het was de afsluitende wedstrijd van een drukke week in de competitie waarin een midweekse speelronde werd afgewerkt. Oudehaske wist tijdens deze midweekse speelronde drie punten te pakken tegen Willemsoord (lees voor de uitslag en details vooral ook het verslag van deze wedstrijd) terwijl Workum dure punten morste tegen SVM door in de laatste minuut gelijk te spelen. De zaterdag ervoor werd er ook al verloren van directe concurrent SWZ waardoor zij de koppositie
definitief uit handen gaven. Oudehaske heeft daarentegen de laatste weken een goede reeks wedstrijden weten neer te zetten en al drie wedstrijden op rij niet verloren. In de laatste vijf wedstrijden hebben de mannen van Oudehaske 8 punten bij elkaar weten te sprokkelen. Helaas hebben directe concurrenten om de strijd onderin ook punten weten te pakken waardoor het gat naar boven maar minimaal werd gedicht. Wil Oudehaske naar boven blijven kijken en de nacompetitie nog ontlopen zal er vandaag een resultaat moeten worden behaald tegen een op
papier sterkere tegenstander.

Bij Oudehaske werd gekozen voor de volgende namen: Op de goal onze vaste keeper Gerrit Berger. Ook in de verdediging de bekende namen met vlnr. Stan Alleman, de man met de band Steffan Hamhuis, Wilmer Hazenberg en Jelte Bilijam. Op het middenveld een enkele wijziging ten opzichte van de wedstrijd tegen Willemsoord. Bowe Muurling vervangt Sebastiaan de Leeuw, waarbij Jens Deden en Syb van den Beuken het middenveld compleet maken. Voorin zijn het vlnr. Stephan de Rijke, Dennis Speelman en Joran Overwijk die voor het aanvallende gevaar moeten zorgen. De verse krachten voor deze wedstrijd zijn Rick Mulder, Jaap Faber en Sebastiaan de Leeuw.

Na de warming up die werd afgerond op een veld dat door de zon was opgewarmd tot tropische tempraturen was het scheidsrechter Roesink die om 14:30 voor de aftrap van de wedstrijd floot. Ondanks dat de mannen van Oudehaske het veld in werden gestuurd met de opdracht om scherp aan de wedstrijd te beginnen was het Workum dat al in de 3e minuut op voorsprong wist te komen door vanuit een corner waarbij niet attent werd gereageerd door Oudehaske te scoren. Oudehaske had zich voorgenomen om bij een tegenslag niet direct in paniek te raken en gewoon te blijven voetballen. Ondanks de achterstand was het dan ook Oudehaske dat probeerde op te bouwen om tot kansen te komen. Dit resulteerde echter maar in enkele dreigende momenten maar tot echte kansen kwam het niet. Het was duidelijk te zien dat Workum de wedstrijd in was gegaan met het
idee om Oudehaske vast en onder druk te zetten tijdens de opbouw en van daaruit ook gevaarlijk te worden. Oudehaske was daarnaast in de opbouw een aantal keren wat slordig in de passing en dit resulteerde in minuut dertig in een overname van Workum die werd afgerond waardoor de
tussenstand op 0-2 kwam. Na de 0-2 wist Oudehaske de keeper van Workum toch twee keer tot een serieuze redding te dwingen. Eenmaal was het Dennis Speelman die binnen de zestien een schot wist te lossen maar dit helaas recht op de keeper deed. En ook Joran Overwijk zag helaas zijn schot van buiten de zestien door de keeper uit de kruising gebokst worden waardoor er met een 0-2 achterstand werd gerust.

In de rust kwam Oudehaske tot de conclusie dat ze af en toe best aardig mee wisten te voetballen met Workum maar dat het toch ook erg slordig was op verkeerde momenten waardoor ze het zichzelf moeilijk maakten en onnodig onder druk kwamen te staan. Het reactieve voetbal moest worden omgezet in actief handelen om het Workum in de 2e helft nog lastig te maken. Wanneer er wordt afgetrapt voor de 2e helft wordt het al snel duidelijk dat Workum er een schepje bovenop doet. Oudehaske heeft hier geen antwoord op en staat direct onder druk. Wederom komt Oudehaske niet scherp genoeg uit de kleedkamer en moet het al in de 50e minuut een penalty incasseren. In eerste instantie weet Gerrit Berger deze te keren maar het is de adequaat reagerende penaltynemer die de bal alsnog binnen weet te schieten. Ook in het vervolg van de 2e helft is het Workum dat het spel beheerst en Oudehaske volledig overloopt. De tussenstand is dan rond minuut 70 ook al opgelopen tot 0-6. Van het opbouwende voetbal uit de eerste helft was dan ook geen sprake meer. Toch komt Oudehaske in de 75e minuut nog tot een eretreffer. Wie anders dan Dennis Speelman weet de bal achter de keeper in het net te schuiven. Dennis maakt hiermee zijn 18e! doelpunt van het seizoen en staat daarmee toch op een knappe derde plaats in de topscorerslijst, toch een klein persoonlijk succesje in een verder voor Oudehaske teleurstellende wedstrijd.
Oudehaske weet vervolgens de stand een kwartier lang op 1-6 te houden ondanks de vele kansen
van Workum. In de 90e minuut weet Workum dan toch nog een keer te scoren waarmee de
eindstand van 1-7 op het scorebord komt te staan.

De wedstrijd tegen Workum is er een voor Oudehaske om qua resultaat snel te vergeten maar waar ze ook lessen uit moeten trekken wil het de resterende wedstrijden nog goede resultaten behalen. Met 7 punten achterstand op de plekken die directe handhaving mogelijk maken zal Oudehaske de resterende 3 wedstrijden moeten winnen en de concurrentie punten moeten laten liggen. Daarmee breken er drie spannende weken aan voor de Oudehaske selectie en kunnen zij de aankomende weken alle steun goed gebruiken. Zaterdag 21 mei wordt er om 15:00 afgetrapt tegen Makkum op