Bekerdroom Hoske 1 valt in duigen na verlies

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 2 43

Efterwei 20
9221SK
ROTTEVALLE
tel. 0512-342471

Een prachtige zaterdag, waar met 20 °C het weer alles in zich had om er een fantastische voetbalmiddag te maken, verzamelen de mannen zich weer voor een ‘goede’ pot voetbal. Na de 3-6 overwinning op vv Eastemar, mochten de mannen in het oranje wederom proberen de punten mee naar huis te nemen. Ditmaal bij de buren van Eastemar, Rottevalle.

Oudehaske, op dat moment nog koploper in de bekerpoule, zou aan een gelijkspel genoeg hebben om de volgende ronde van het bekertoernooi veilig te stellen. Deze uitdaging gingen zij aan met de volgende namen: Op doel niemand minder dan Gerrit. Gerrit, die zijn kwaliteiten afgelopen weken meerdere malen heeft bewezen, mocht wederom plaatsnemen onder de lat. Eén linie daarvoor (v.l.n.r.) Stan, Steffan, Wilmer en Jelte. Op het middenveld moesten Erwin, Sebas en Syb de duels uitvechten om vervolgens de aanval, die bestond uit Joran, Dennis en Stephan te bedienen. Erik, Imme én Friso, een nieuwe naam die later die middag zijn debuut zou maken in de hoofdmacht, stonden op stand-by. Afwezigen deze week waren Jens, Rick en Gerard, die wegens blessures en schorsingen geen plaats konden nemen op het veld.

Dan door naar de wedstrijd, die doormiddel van een alom bekende uitspraak van Johan Cruijff te beschrijven valt. "Voetbal is een spel van fouten. Wie de minste fouten maakt wint.” Want fouten, die waren er meer dan genoeg.  Al vanaf de aftrap bleek Rottevalle er op gebrand te zijn een positief resultaat neer te zetten, door vanaf de eerste minuten stevige duels aan te gaan. Syb zou hier dan ook vaak het slachtoffer van worden.  Na een minuut of 5, blijkt Dennis messcherp te zijn. Een communicatief foutje tussen de verdediger en keeper van Rottevalle, zorgt ervoor dat de bal vrij in te koppen is door de spits. Dennis, die vorige week vier keer het net wist te vinden, zou deze wedstrijd weinig mogelijkheden krijgen om aan hetzelfde aantal doelpunten te komen. Hierop zou Rottevalle dan ook snel reageren. De rappe linksbuiten van Rottevalle werd weggestoken om vervolgens met een vrij overdreven, maar effectieve kapbeweging weg te draaien bij rechtsback Jelte, met een moeilijk te houden bal voor Gerrit als gevolg. 1-1.  Ietwat later wordt er wederom een stevige overtreding gemaakt op onze eigen Syb, die gevaarlijk weg zou draaien rondom het zestienmetergebied van de tegenstander. Sebas nam hierbij plaats achter de bal, om hem vervolgens geplaatst in de linkerhoek te schieten. Dit werd ruim vooraf al voorspelt door Rene, die deze week de verzorgende taak op zich nam. 1-2. Op slag van rust liet Rottevalle nog één keer van zich horen door de bal nogmaals achter goalie Gerrit te leggen. 2-2. Dit is tevens te ruststand.

Na rust bleef het tot een minuut of 75 erg rommelig. Beide teams wisten er geen spektakelstuk van te maken en de vermoeidheid sloop bij de spelers langzamerhand naar binnen. Dit was dan ook de reden om enkele wijzigingen toe te passen binnen het elftal. Jelte mocht het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam Erik, die een goede invalbeurt doormaakte en enkele noodzakelijke ingrepen moest verrichten. Naast Jelte, moest ook Joran het veld verlaten. Voor hem in de plaats kwam Imme, die last-minute opgeroepen werd voor het eerste elftal. Met een aantal frisse krachten binnen de lijnen, begonnen de oranjehemden het overwicht over te nemen van tegenstander Rottevalle. Hieruit volgde dan ook de voorsprong. Sebas die de bal goed meekrijgt, krijgt veel ruimte rondom de 16. Sebas, die bij de vrije trap al had laten zien te kunnen scoren, legt de bal wederom van een afstandje achter de doelman. Dit maakt dat de stand dan ook 2-3 wordt in het voordeel van Oudehaske. De goal betekende dan ook het einde van de wedstrijd voor Stephan, die vervangen werd door debutant Friso.

Met nog ruim 8 minuten op de klok, vinden de mannen in het oranje het wel mooi geweest. het niveau zwakt af en de chaos neemt toe. Hiervan weet Rottevalle dan ook optimaal te profiteren, door binnen die 8 minuten 2 maal te scoren uit vlugge counters. Zo wordt de 2-3 voorsprong omgebogen in een 4-3 achterstand, waardoor het overwinteren in het bekertoernooi niet meer in eigen hand heeft.  Tussen de twee doelpunten van Rottevalle door, vindt er dan ook nog een opmerkelijk moment plaats. Een al struikelend, maar geldig doelpunt van invaller Imme wordt afgekeurd nadat hij buitenspel zou hebben gestaan. Dit was echter niet het geval. De persoon die wellicht nog het meest baalde van dit afgekeurde doelpunt was debutant Friso. Hij kon zijn debuut bekronen met een assist, maar ziet deze dan ook door zijn neus geboord worden.

In de slotminuten van de wedstrijd, geeft Oudehaske nog eventjes tevergeefs gas. De scheidsrechter besluit dan ook op zijn fluit te blazen, waarna de toeschouwers met een Rottevalle-hart uitbundig hun eerste overwinning vierden.

Volgende week speelt het Eerste wederom een uitwedstrijd. Ditmaal tegen SDS op sportpark Skoalleseize in Easterein.