Facebook Toestaan Niet toestaan

Oudehaske JO19-1 sluit eerste fase winnend af en schuift door naar de 1e klasse!

ST IJVC/Blauwhuis JO19-1

Oudehaske JO19-1

2e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 4

21 oktober 2023 10:00

G.W. Wijnja

Sportpark De Utherne
De Dassenboarch 25
8651CB
IJLST
tel. 0515-533157

Zaterdag ochtend om 10 uur stond onze laatste wedstrijd van de beker competitie op het programma. Deze wedstrijd moesten we nog inhalen. Vorige week hadden we gewonnen van Hielpen met 9-1 en waren we al eerste met nog een wedstrijd te gaan. Het maakte dus voor de stand niet uit wat de uitslag zou worden maar we wilden wel een goed resultaat neer zetten.

We starten met Jelte op de goal. Stijn, Henri, Dani en Thijmen achterin. Op het midddenveld Julian, Pieter en Mats. De voorhoede bestond uit Nour, Lars en Yvar. Onze keeper Daan begon als wissel. We starten meteen fel. Al in de 6 e minuut werd het 0-1 door een doelpunt van Lars. Even later gaf Thijmen een prachtige pass op Lars die Lars goed afmaakte. 0-2! De beide coaches vonden dat Lars wel even gewisseld kon worden en dus mocht Daan in de spits. En hij liet zien dat hij behalve keepen ook doelpunten kan maken. Hij maakte namelijk 2 goals. Pieter maakte een mooie actie en schoot de bal daarna hard in het dak van het goal. En ook Mats wist te scoren. Vanaf randje 16 schoot hij de bal netjes in de hoek. Het was dus al 0-6 voor ons in de rust.

Na de rust werd het wel wat rommelig door de vele positiewisselingen die nu deze wedstrijd wel een keer konden. Maar daardoor ging het niet meer zoals de eerste helft. We kregen eerst een goal tegen. Yvar maakte dan toch de 1-7. Hij speelde eerst een paar verdedigers uit en daarna ook de keeper en hij schoot of dribbelde de bal zo de goal in. Dani wilde ook wel graag een keer naar voren. Hij maakte nog de 1-8. Hij schoot de bal keihard in het goal. Verder gebeurde en niet heel veel meer.

Het was niet echt meer heel goed voetbal maar wel weer een goede overwinning. Oudehaske J0-19-1 is dik bovenaan geeindigt met een doelsaldo van +37. Op naar de volgende fase. En door in de beker