Na een lange zomerstop mogen de mannen van de JO19-1 weer aan de bak

8465PN
OUDEHASKE
tel. 0513-677622

Het is zover. Na een lange zomerstop mogen de mannen van de onder 19 eindelijk aantreden op de prachtige kunstgrasmat en voor de eerste wedstrijd van het seizoen 23/24 met als tegenstander LSC 019-2, onder leiding van arbiter dhr. Bultsma.

Het is zaterdag 2 september, kwart over 9 ’s ochtends. Een uur voor de aftrap wordt er verzameld op de club, na een ijzersterke toespraak van trainer/coach Berger mochten we gaan omkleden om daarna met de warming-up te kunnen starten. We starten met de formatie 1-4-3-3. Op goal Jelte, in de verdediging Teije, Dani, Henri en Daan, op het middenveld Julian, Mats en Pieter en in de aanval stonden Yvar, Lars en Thijmen. Stijn, Lammert en Gjalt zaten gezellig op de bank.

Nour was helaas afwezig en Ruben kon jammer genoeg niet meedoen vanwege een knieblessure. Maar gelukkig hadden we 2 toppers mee vanuit de onder 17. De wedstrijd ging van start, LSC begon duidelijk sterker dan Oudehaske. Dit leidde dan ook tot de 0-1 achterstand. Dit schudde ons wel wakker. Als snel wisten we dit om te draaien door 2 goals van de gebroeders de Jong in de 15e en 20e minuut. We bleven sterk spelen en gaven LSC weinig kans om eruit te voetballen. Hierop volgden de 3-1 en aan het einde van de tweede helft ook de 4-1. Een mooie stand om de rust mee in te gaan.

Na de rust begonnen we ook weer sterk, weer wist LSC er niet onderuit te voetballen door slim druk van de thuisploeg. Dit resulteerde in fouten van LSC waardoor Oudehaske veel balbezit had, dit betaalde ook uit in een paar mooie goals van Lars, Thijmen en Yvar. Met nog ruim een half uur op de klok mochten de jongens van de onder 17 hun talent laten zien. Lammert mocht ook nog zijn goal meepikken na een hele mooie actie van lars die de assist gaf. Met nog 10 minuten op de klok was tussenstand de maarliefst 9-1! LSC mocht nog wel wat terug doen, ze scoorden namelijk nog de 9-2 en de 9-3 in de slotfase. De thuisploeg dacht zeker nog dat de wedstrijd maar 80 minuten duurde in plaats van de volle 90. Dit was voor een groot deel van het team vorig jaar in de onder 17 nog van toepassing.

Voorlopig zijn we koploper van de 2de klasse. Gjalt en Lammert bedankt en tot volgende week!

Groetjes van Ruben.