Jousterweg 140 A
8465PN
OUDEHASKE
tel. 0513-677622

Op 18 maart mochten de mannen van VVO O17 aantreden tegen Zeerobben. Op voorhand was er weinig over deze tegenstander bekend. Zeerobben had nog maar 1x gespeeld en dit was tegen de nummer 1 uit de competitie. Waar VVO normaliter 15 jongens op papier kan zetten, waren het er deze keer helaas maar 12. Dani en Simon Jelmer waren niet fit genoeg om te spelen en Teije had verplichtingen op het werk.

De eerste helft werd er gestart met de volgende 11 spelers: Daan – Gjalt – Henri – Pieter – Stijn – Julian – Ruben – Nour – Christian – Lars – Yvar.

Oudehaske moest in de eerste 10 minuten zichtbaar wennen aan het grasveld in Oudehaske. Zeerobben kon hier duidelijk beter mee omgaan, maar werd echter niet gevaarlijk. Na deze 10 minuten was het Oudehaske wat de klok sloeg. Julian & Ruben wisten bijna alle ballen op het middenveld te onderscheppen en mocht er eens een bal doorschieten, dan stonden Henri en Pieter op de juiste plek. Dit resulteerde dan ook in een aantal speldenprikjes richting het doel van Zeerobben. Helaas was het veld niet geschikt voor de snelle combinaties die dit team normaliter op de mat weet te leggen. Na 35 minuten ontstonden er grote kansen aan beide kanten. De eerste was voor Zeerobben. De linksvoor wordt via een diepe bal weggestuurd en geeft de bal voorlangs op de vrijstaande rechtsvoor. Deze weet de bal niet over de lijn te schuiven in het lege doel. Hij weet hem bijna over het vangnet heen te schieten. Daarna zijn er 3 grote kansen voor Oudehaske. De grootste kans was voor Yvar. Hij neemt de bal goed aan. Speelt hem als Ronaldinho over de verdediger heen.Maar helaas was zijn schot niet krachtig genoeg.

Na de tactische bespreking waar altijd aandachtig naar wordt geluisterd, staan de mannen klaar om de 2de helft te beginnen. In het begin lijkt het op de eerste helft. Echter weet Zeerobben via een doelpunt uit een corner op een 0-1 voorsprong te komen. Daarna is het Oudehaske wat met man en macht probeert om dit recht te trekken. Deze jongens laten zich niet snel uit het veld slaan en gaan als team aan de slag om de achterstand weer om te buigen. Veel aanvallen zijn gevaarlijk, maar de keeper van Zeerobben heeft overal een prima antwoord op. Helaas na 80 minuten staat de 0-1 nog steeds op het scorebord en fluit de goed leidende scheidsrechter van der Meulen af.

Op basis van het spel had Oudehaske meer verdiend. Helaas was dit vandaag niet het geval.

Oudehaske is op dit moment een middenmoter in de 1ste klasse. Niet onverdienstelijk voor een team wat net dit jaar is gepromoveerd. Met hier en daar iets meer geluk, had men zelfs bovenin mee kunnen draaien. Op dit moment valt het helaas nog niet de goede kant op voor onze jongens. Maar met de trainingsopkomst en energie die er in de trainingen wordt gelegd, kan het bijna niet anders dat Oudehaske nog punten gaat pakken.